Öğrencilere müjde! Toplam 10.000 TL burs ödemesi yapılacak

Üniversite öğrencileri için son dakika müjdesi geldi. Başvuru yapan öğrencilere her ay 1000 TL olmak üzere toplamda 10.000 TL borç ödemesi yapılacak.

Öğrencilere müjde! Toplam 10.000 TL burs ödemesi yapılacak

Üniversiteye giden öğrenciler için çeşitli kurum ve kuruluşlardan burs ödemesi duyuruları gelmeye devam ediyor. Üniversiteler 2 Ekim tarihinde eğitim öğretime başlamıştı. Ancak Kasım ayının ortaları gelmesine rağmen kurumlar yeni burs duyuruları yapmayı sürdürüyor. Yeni duyuruya göre üniversite öğrencilerine Aylık 1000 TL ve toplamda 10.000 TL olmak üzere burs ödemesi yapılacak. 10 ay boyunca devam edecek burs ödemesine ilişkin başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Üniversite öğrencilerine destek olabilmek amacıyla birçok kurum ve kuruluştan yeni eğitim öğretim döneminde de burs ödemesi veriliyor. KYK burs ve kredi ödemesinden ayrı olarak verilen bu ödemeyi genellikle Vakıflar sağlıyor. Birçok Vakıf tarafından Bursa ödemesi duyuruları Geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Yeni ödeme duyuruları ise belediyelerden geldi. Yapılan açıklamaya göre üniversite öğrencilerine Aylık 1000 TL ve toplamda 10.000 TL olmak üzere burs ödemesi verilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir?

evde-bakim-maasi-1.jpg

ÖĞRENCİLERE HER AY 1000 TL BURS VERİLECEK

KYK ve kredi ödemelerinin yanı sıra öğrencilere belediyeler ve Vakıflar tarafından da burs ödemesi sağlanıyor. Burhaniye belediyesi de bir son dakika açıklaması yaparak aylık 1000 TL olmak üzere 10 ay boyunca öğrencilere burs ödemesi yapılacağını duyurdu. Burhaniye Belediyesi tarafından verilecek olan burs ödemesi 250 öğrenciye sağlanacak. Konu ile ilgili açıklamaya Burhaniye belediye başkanı Ali Kemal Deveciler şu ifadeleri kullandı:

“Burhaniye Belediyesi her zaman öğrencilerin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Göreve geldiğimiz ilk günden beri gençlere yönelik birçok hizmet ve projeyi hayata geçirdik. Bunlardan biri de karşılıksız burs desteği, bildiğiniz gibi 2021 yılında 400 TL, 2022 yılında 650 TL olarak verdiğimiz bursları 2023 yılında aylık 1.000 TL olarak belirledik. Burhaniye Belediyesi olarak eğitime yaptığımız destekler ve katkılar ortada. Eğitim bizim önceliğimiz, okul öncesi dönemden başlayan eğitime destek faaliyetlerimiz, üniversite çağına kadar devam ediyor. 250 öğrencinin faydalandığı ve toplamda 2 buçuk milyon lira olarak belirlenen bütçe ile üniversite öğrencilerimize destek olurken, bunu onları borçlandırarak değil karşılıksız olarak yapıyoruz. Belediyemize gelen tüm başvurular detaylı şekilde komisyon tarafından incelenerek, bursları gerçekten ihtiyacı olan gençlerimize ulaştırıyoruz. Bu güne kadar burslarımızdan faydalanarak mezun olan gençlerimizin geleceğinin parlak olmasını temenni ediyor, öğrenimine devam eden gençlerimize de 2023-2024 eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum”.

Öğrenciler başvuru işlemlerini Burhaniye Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek.