PTT’den 6000 TL’lik devlet desteği! TC kimlik numarasına göre veriliyor

Aile Bakanlığı ve PTT vatandaşa nakit destek ödemesi veriyor. T.C kimlik numarası ile yapılan başvurular karşılığında 6000 TL'lik devlet desteği hesaplara yatıyor.

PTT’den 6000 TL’lik devlet desteği! TC kimlik numarasına göre veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok vatandaşa her ay düzenle sosyal yardım ödemesi vermeye devam ediyor. PTT ve Aile Bakanlığı arasında yapılan işbirliği doğrultusunda yardım paraları PTT aracılığıyla yatırılıyor. TC kimlik numarası ile e-devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları Taşıyan vatandaşlara da her ay düzenli 6.000 TL'lik nakit destek ödemesi sağlanacak. Nakit destek ödemesi miktarı programda şartlara göre değişiklikte gösteriyor. Yeni sosyal yardım ödemesi ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

PTT'DEN KİMLER YARDIM ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kronik hastalara yönelik başlatılan yardım programı kapsamında 6000 TL ile 6.900 TL arasında değişen sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu yardım programından yararlanmak için Aile Bakanlığı tarafından belirlenen kronik hastalıklardan birine sahip olmak ve aynı zamanda gelir kriterine uygun olmak gerekiyor.

Gelir kriteri ise hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması olarak belirlendi. Kronik hastalığı olan ve bu şartı taşıyan vatandaşlar başvurusunu yaparak her ay düzenli ödeme alabiliyor.

2024 yılı itibariyle silikozis hastaları için ayrı bir destek programı da Hazırlandı. Bu hastalığa hafif düzeyde sahip olanlar Aylık 6.045 TL 39 Kuruş destek ödemesi alırken orta derecede olanlar ise 6.909 TL'lik nakit destek ödemesi alabiliyor.

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın PTT aracılığıyla sağladığı sosyal yardım programından faydalanmak isteyenler başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapabiliyor. TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet girişi yaptıktan sonra aile Bakanlığı sekmesine tıklayıp başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurabilirsiniz. Ayrıca T.C kimlik kartınızla birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek de başvuru işlemlerini yapmanız mümkün.

Sosyal yardım ödemesinde inceleme süreci Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından yürütülüyor. Süreç 10 gün kadar sürüyor ve onay verilmesi durumunda takip eden ilk ayda ödemeler hesaplara yatıyor.