PTT’ye Giden İhtiyaç Sahipleri 15.000 TL’yi Alıp Çıkıyor! Karşılıksız Ve Geri Ödemesiz Destek

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere PTT’den müjde var. 15.000 TL’lik nakit destek ödemesi yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

PTT’ye Giden İhtiyaç Sahipleri 15.000 TL’yi Alıp Çıkıyor! Karşılıksız Ve Geri Ödemesiz Destek

PTT’den dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yeni fırsat açıklandı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi nakit ihtiyacı olan ihtiyaç sahiplerine 15.000 TL’ye varan sosyal yardım ödemesi yapılacak. Sosyal yardım ödemelerine ilişkin duyuru aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapıldı. Başvuru şartı ile verilecek olan Sosyal yardım ödemesinden faydalanmak isteyenlerin TC kimlik kartı ile müracaat etmeleri gerekiyor. Peki 15.000 TL’lik sosyal yardım kimlere verilecek? Aile bakanlığı aile destek ödemesi şartları neler?

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal yardım ve destek ödemeleri sunulmaya devam ediyor. Özellikle son iki yıldır ödenen aile destek yardımı da bu konuda ihtiyaç sahibi aileler için oldukça önem taşıyor. Ramazan Bayramı yaklaşırken aile destek ödemesi miktarı ve ödeme tarihlerine ilişkin bakanlıktan açıklama geldi. Peki kimler aile destek yardımı alabilir? Aile destek ödemesi şartları neler? İşte aile bakanlığı aile yardımı ödeme şartları ve detaylar…

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile bakanlığı her ay yaklaşık 4 milyon haneye aile destek ödemesi desteği veriyor. Aile yardımı ödemeleri belirli kriterler doğrultusunda bağlanıyor. En önemli şart ise hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şartı uygun olanlar aile destek ödemesi almak için başvuru işlemlerini yapabiliyor.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek paketi yardımından faydalanmak için başvurular genellikle e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. TÇ kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet girişi yaptıktan sonra aile bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu eksiksiz ve tam olarak doldurarak onaya gönderebilirsiniz. Ya da TÇ kimlik kartınızla en yakın Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından da aile yardımı için başvuru yapabilirsiniz.

2024 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Aile destek ödemesi miktarı hane içinde yaşayan kişi sayısına ve hane gelirine göre farklılık gösteriyor. Ancak genel anlamda aile yardımı yıllık toplam 7200 ila 15.000 TL arasında değişiyor.

Ayrıca aile destek ödemesi almaya hak kazananlara elektrik tüketim desteği ve doğalgaz faturası yardımı da veriliyor. Bu ödemelerle birlikte ailelerin aylık maddi ihtiyaçları da karşılanmış oluyor.