Ring kızına tekme atan dövüşçüye ömür boyu men cezası

Rusya'da gerçekleştirilen Hardcore Fighting Championship (HFC) müsabakasında İranlı Karma dövüşçü Ali Heibati, ring kızını tekmeleyerek şok etkisi yaratmıştı.

Ring kızına tekme atan dövüşçüye ömür boyu men cezası

Heibati, daha sonra maçı kaybederek rakibine saldırıda bulundu ve sosyal medyada büyük tepki topladı. Heibati'nin bu hareketinin üzerine HFC, onu ömür boyu men etme kararı verdi. İranlı Karma dövüşçüsü Ali Heibati, Rusya'da gerçekleştirilen Hardcore Fighting Championship (HFC) müsabakasında ring kızını tekmelediği için ömür boyu men cezası aldı.

ring-kizina-tekme-atan-dovuscuye-omur-boyu-men-cezasi.jpg

SÖZLÜ ATIŞMA YAŞANDI
Olay, Moskova'daki Hardcore MMA 90 etkinliğinde, Heibati'nin Arkadiy Osipyan ile yapacağı maç öncesinde yaşandı. Heibati, maç başlamadan hemen önce, ring kızını poposundan tekmeleyerek şaşkına çevirdi ve hakem tarafından uyarı aldı. Mağlubiyetin sonrasında Heibati, rakibine arkadan saldırı gerçekleştirdi ve güvenlik tarafından hızlı bir şekilde uzaklaştırıldı. Daha sonra iki dövüşçü, mikrofonları kaparak birbirleriyle sözlü atışmaya başladı. Heibati, bir yorumcuya baş hizasında tekme atmaya çalıştı ve bu durum sosyal medyada büyük tepkilere sebep oldu.

ring-kizina-tekme-atan-dovuscuye-omur-boyu-men-cezasi-001.jpg

ÖZÜR DİLEDİ
Heibati, yaşananların ardından sosyal medya üzerinden ring kızı Maria'ya özür diledi. Özründe, MMA dövüşünden önce yaşanan gerginlikler sebebiyle hatalı davrandığını ve kadınlara saygı duyduğunu dile getirdi. Fakat HFC, Heibati'nin davranışlarını kabul edilemez buldu ve onu kalıcı olarak men etti. Açıklamalarında, kimseye dokunmanın veya çalışanları dövmenin kabul edilemez olduğunu, özellikle kadınlara karşı uygulanan şiddetin tamamen yanlış olduğunu ifadelerinde kullandı.