SGK 81 ilde tüm emeklilere duyurdu! Emekli maaşları kesiliyor

SGK’dan 81 ilde tüm emeklilere uyarı yapıldı. Hemen kontrol edin. Emekli maaşınız kesilebilir.

SGK 81 ilde tüm emeklilere duyurdu! Emekli maaşları kesiliyor

SGK, 81 ilde yaşayan tüm emeklileri uyardı. Emekli maaşları kesiliyor. Üstelik, ödenen maaşlar da faizi ile geri alınıyor. O nedenle hemen emeklilerin hizmet dökümlerini kontrol etmeleri gerekiyor. Hizmet dökümlerinde bu harfler olanlar yandı. Vakit kaybetmeden kontrol edin ve en yakın SGK’ya başvuru yapın. Aksi halde emekli maaşınızdan olabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşı almak için sahte boşanma işlemleri gerçekleştiren kişilere yönelik denetimlerini artırdı. Bu kapsamda yapılan incelemeler sonucunda, boşandıkları halde birlikte yaşamaya devam eden 2,418 kişinin emekli aylıkları kesildi.

SGK'DAN SAHTE BOŞANMALARA KARŞI SIKI DENETİM

SGK'nın 2023 yılı faaliyet raporuna göre, Türkiye genelindeki denetimler sonucunda emekli maaşı almak için sahte boşanma işlemleri yapıldığı tespit edilen binlerce vaka bulundu. NTV'de yer alan habere göre, bu kişilere geri ödeme ve faiz yükümlülüğü getirildi.

sgk-81-ilde-tum-emeklilere-duyurdu-emekli-maaslari-kesiliyor-2.jpg

SAHTE BOŞANMA İLE EMEKLİ MAAŞI ALANLARA FAİZLİ GERİ ÖDEME

SGK tarafından tespit edilen ve boşandığı eşi ile birlikte yaşamaya devam ettiği belirlenen kişilere, aldıkları maaşlar geriye dönük faiziyle birlikte ödetilecek. Bu durum, sahte boşanma yoluyla haksız yere emekli maaşı alan kişilere yönelik caydırıcı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

GENİŞ KAPSAMLI İŞYERİ DENETİMLERİ

SGK'nın raporuna göre, geçen yıl yapılan işyeri denetimlerinde 101,794 işyeri kontrol edildi ve bu işyerlerinden 1,533'ünün sahte olduğu ortaya çıktı. Yapılan tüm tespitler sonucunda toplamda 1.2 milyar TL tutarında para cezası kesildi.