Sonuçlar Açıklanıyor! Green Card Başvurusu Ne Zaman?

Nisan ayına sayılı günler kalırken en çok merak edilip aranan konuların başında Amerika kapılarını açan Green Card geldi.

Sonuçlar Açıklanıyor! Green Card Başvurusu Ne Zaman?

Türkiye her geçen yıl yurt dışına her geçen gün daha çok göç vermeye başlarken, yaşanan ekonomik zorluklar sebebi ile Green Card çekilişleri de çok daha takip edilir duruma geldi.
ABD vatandaşı olmanın yolunu açması ile Amerika'da çalışma ve yaşama hakkı için ilk akla gelen Green Card (Yeşil Kart) çekilişleri yine arama motorlarında üst sıralara tırmandı.

Green Card başvuru süreci ile ilgili başta “çekiliş sonuçları” olmak üzere “ne zaman” ve “nasıl” soruları adeta bu sene rekora koşarken merak edilenleri sizler için derledik.

GREEN CARD ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? GREEN CARD BAŞVURUSU KOŞULLARI NELER? GREEN CARD NASIL NE ZAMAN GÖNDERİLECEK?

green-kart-ic-foto.jpg

Öncelikle ilk olarak en çok aranan soruya cevap verelim; Green Card çekiliş sonuçları Mayıs ayı içerisinde gerçekleşip açıklanacak.
Başvuru yapmak isteyenler ise arama motorlarına fazla yüklenmesinler zira Green Card için resmi başvuruları her yıl Ekim ayının ilk haftası ile Kasım ayının ilk haftası arasında gerçekleşiyor. Ancak pek tabi ki sağlıklı başvuru kanalını bulmak ve başvuru ücreti gibi konularda hazırlıklı olmak, tarihi kaçırmamak için şimdiden hazırlanmakta da fayda var.

Kasım ayı içerisinde biten Green Card başvuruları ise takip eden yılın Mayıs ayında sonuçlanıyor.

GREEN CARD ÇEKİLİŞİ NASIL KİMLER TARAFINDAN YAPILIYOR?

Green Card başvurusu başlıyor! Green Card şansınızı artıracak ayrıntılar...
Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından Mayıs’ta çekilişi gerçekleşen ve sonuçları açıklanan Green Card DS-260 göçmenlik formunun doldurulması, evrakların ABD'ye gönderilmesi, sağlık kontrolleri, sözlü mülakat gibi bazı prosedürlerin tamamlanması ile geçerlilik kazanıyor.

Bu arada göçmen vizesi alınıp ABD'ye vardıktan sonra Green Card tarafınıza teslim ediliyor.

Merak edenler için belirtelim ki; Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen bu özel çekilişte kuranın talihlileri bilgisayar aracılığıyla rastgele belirleniyor ve her yıl Amerikan Kongresi yetkisiyle düzenlenip, Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından tüm süreç yürütülüyor.

Oluşabilecek yoğunluğa karşı başvuruların olabildiğince erken yapılması her ne kadar önemli olsa da, başvurunun yapılacağı kanalın hassasiyetle araştırılıp seçilmesi çok daha önemli.
Süreci danışman şirketler ile yürütmek isteyenlere özellikle çok seçici ve araştırmacı olmaları gerektiğini bizler de hatırlatmış olalım.