TL mevduat faizleri coştu! 500 TL nakit parası olanlar aylık 15 - 18 bin TL kazanç elde ediyor

Elinde TL'si olanlar için bankaların mevduat faiz oranları uçuşa geçti. 500 bin TL'sini mevduat faizine yatıranlara Aylık 15.000 - 18.000 TL arası kazanç geliyor.

TL mevduat faizleri coştu! 500 TL nakit parası olanlar aylık 15 - 18 bin TL kazanç elde ediyor

Elinde TL'si olanlar için mevduat faizlerinden güzel haberler var. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kasım ayı faiz kararı sonrası mevduat faiz oranları arttı. Bankalar yeni mevduat faiz oranları listesini yayınladı. Elinde TL'si olan ve mevduat faizine yatırmak isteyenler neredeyse aylık bir maaş kazanacak. İşte bankaların kasım ayı mevduat faizi Kazancı…

Merkez Bankası, dün yaptığı açıklamada Kasım 2023 faiz kararını duyurarak politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Bu kararla birlikte Türk Lirası mevduat faizleri yüzde 46 seviyesiyle son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranlarının yükselmesi, mevduat sahiplerinin kazançlarını artırdı. Özellikle 500 bin TL yatırım yapan bir bireyin ay sonundaki kazancı dikkat çekti.

Bankacılık kaynakları, TL mevduatlarına olan ilginin arttığını ve bankalar arasındaki rekabetin yükseldiğini belirtti. Ayrıca, kısa vadede yüzde 50'ye varan faiz oranlarının görülebileceğine dikkat çekildi.

15 BİN – 18 BİN TL FAİZ KAZANCI

500 bin TL yatırım yapan bir kişi, bazı bankalarda 1 aylık vadeyle 15 bin ila 18 bin TL arasında faiz kazançları elde edebiliyor. Faiz artışlarının mevduat faizlerine yansımasıyla birlikte bankaların faiz hesapları ve rekabet dinamikleri de değişti.