Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 72 saatlik kriz çözüldü

İstanbul Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 72 saat boyunca devam giderildi. Seferler yeniden düzenli yapılmaya başlandı.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 72 saatlik kriz çözüldü

İstanbul Üsküdar Samandıra Metro hattında Geçtiğimiz günlerde arıza başlamış ve 3 gün boyunca devam etmişti. Sabah saatlerinde işe ve Okula gitmek için evden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşarken Metro istasyonlarında da yoğunluk oluşmuştu.

EĞİTİM AMAÇLI KULLANILAN ARAÇLAR ÇARPIŞTI

Olay 21 Nisan gecesi meydana geldi. M5 Üsküdar Samandıra Metro hattında Eğitim amaçlı kullanılan 2 Metro içinde yolcu bulunmadığı sırada fındık ağacı istasyonunda çarpıştı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı ancak Metro seferleri aksadı.

SEFERLER GECİKMELİ YAPILIYORDU

Metro hattında tamir çalışmaları sürdüğü için Üsküdar Altunizade istasyonları arasında seferler 15 dakika aralıklarla gecikmeli olarak yapılıyordu. Bu sebeple de sabah ve akşam saatlerinde istasyonlarda yoğunluk oluşmuştu. Vatandaşlar işlerine yetişmekte zorlanırken tepki ise sosyal medya üzerinden geldi.

METRO KRİZİ 72 SAATİN ARDINDAN ÇÖZÜLDÜ

İBB’den yapılan ilk açıklamada teknik arıza olduğu belirtilse de daha sonrasında yaşanan tren kazası açıklanmıştı. Yaklaşık 72 saat süren problem Nihayet giderildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul açıklama yaparak seferlerinin normale döndüğünü duyurdu.