Vatan Partisi: Yabancının değil kendi toprağımızı ekelim

Vatan Partisi: Yabancının değil kendi toprağımızı ekelim köylü yeniden milletin efendisi olsun ucuza tarım yapılır bu sayede

Vatan Partisi: Yabancının değil kendi toprağımızı ekelim

Türkiye'nin 10 ülkede tarım arazisi kiralayacağı gündeme geldi. Konuyu değerlendiren Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, “Tarıma yatırım yapılacaksa bu ülke dışına değil, kendi topraklarımıza olmalı” dedi.

Çakır, “Tarıma yatırım yapılacaksa bu ülke dışına değil, kendi topraklarımıza olmalı” dedi.

Çakır, Türk Tarımının sermayeye daha çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, Türk yatırımcılarının tarımsal üretim için yurt dışına yatırım yapmasını bu sözlerle değerlendirdi:

Venzuela, Türkiye'yi topraklarında tarım yapmak için çağırdı. Türk yatırımcılar için 400 bin hektar arazi tahsis edileceği açıklandı. Bu gelişme üzerine Türkiye'nin Sudan'ın yanı sıra 10 ülkede daha tarım arazisi kiralayacağı gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı ise haberleri yalanlamadı.

Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Cengiz Çakır ise Türkiye’nin kıtalar arası tarımsal faaliyet içine girmesinin maceracılık olacağını söyledi.

Çakır, yatırım yapacak Türk iş insanlarına da seslendi, "yabancı ülke topraklarına değil Türkiye'de ekilmeyen 3 milyon hektar verimli araziye yatırım yapalım" dedi.

Sudan örneğinin başarız olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Cengiz, ülke dışında tarımsal üretim verimli görünse bile nakliye maliyetinin yüksek olcağına belirtti.