Villadaki yangının arkasında cinayet çıktı!

Bursa’da villada çıkan yangının sonrasında kan donduran bir cinayet olayı gün yüzüne çıktı.

Villadaki yangının arkasında cinayet çıktı!

Yanan villada cesedi bulunan Mustafa Şentürk’ü (52), aynı yangında ağır yaralanan arkadaşı Ali Vurgun’un (49) öldürdüğü öğrenildi. Vurgun, boşanma aşamasındaki eşini rahatsız ettiği iddiasıyla Şentürk’ü öldürdüğünü itiraf etmiş oldu. Vurgun, 5 gün depoda sakladığı cesedi yakmaya çalışırken kazara kendisini de yaktığını ifade etti.

villadaki-yanginin-arkasindan-cinayet-cikti.jpg

DEPODA YANMIŞ ERKEK CESADİ BULUNDU
Dehşet verici olay, 28 Mart’ta saat 15.00 sıralarında Osmangazi ilçesi İnkaya Mahallesi İlkadım Caddesi'nde cereyan etti. 3 katlı villanın giriş katında yangın meydana geldi. Yangında kıyafetleri yanan Vurgun, evden koşarak kaçtı. Çevredekiler müdahale edip, Vurgun’un üzerindeki elbiseleri çıkarırken, o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Villada bahçıvanlık yaptığını dile getiren Ali Vurgun, sağlıkçıların ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İtfaiye ekipleri de yaklaşık 30 dakikalık çalışmayla yangını kontrol altına alıp söndürebildi. Ekiplerin yangın sonrası başlattığı incelemede, villanın depo kısmında yanmış erkek cesedi tespit edildi. Yapılan incelemede cesedin Mustafa Şentürk’e ait olduğu netlik kazandı. Şentürk’ün öldürüldükten sonra cesedinin ateşe verildiği ihtimalini değerlendiren polis, hızla soruşturma başlattı.

villadaki-yanginin-arkasindan-cinayet-cikti-001.jpg
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasından görüntüleri takip eden ekipler, Mustafa Şentürk’ün, 23 Mart’ta villanın olduğu sokağa geldiğini, fakat bir daha görüntüsünün olmadığını tespit etti. Ekipler, olay anında kendisini villanın bahçıvanı olarak tanıtan Vurgun’un da villada kiracı olduğunu öğrendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavisi süren Vurgun’u sorguya çekti. Cinayet iddialarını kabul etmeyen Vurgun, olaydan 3 gün sonra, 1 Nisan’da yapılan sorgusunda ise suçunu itiraf etti. Ali Vurgun, arkadaşı Mustafa Şentürk’ün boşanma aşamasında olduğu eşine rahatsızlık verdiğini iddia etti. Şentürk’ü bu durumu konuşmak için villaya çağırdığını ileri süren Vurgun, çıkan tartışmanın sonrasında bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedini de 5 gün boyunca villanın depo kısmında sakladığını dile getirdi Kokmasından endişe ettiği için yakmaya karar verdiğini söylediği cesede döktüğü yanıcı maddenin üzerine sıçramasıyla kendisinin de yandığını ifade eden Vurgun, bu şekilde yangının da kontrolünden çıktığını dile getirdi. Ali Vurgun’un sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin ardından gözaltına alınacağı bilgisi edinildi.

villadaki-yanginin-arkasindan-cinayet-cikti-002.jpg