"Yarısı Bizden Kampanyası" Başladı! Vatandaşa 1,5 Milyon Lira Hibe Ve Destek

Vatandaşın aylardır beklediği "Yarısı Bizden" kampanyasının İstanbul Üsküdar'da başladığı açıklandı...

"Yarısı Bizden Kampanyası" Başladı! Vatandaşa 1,5 Milyon Lira Hibe Ve Destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "'Yarısı Bizden' desteğimiz hazır." diyerek vatandaşlara toplam 1,5 milyon lira destek sağlanacak projeyi başlattıklarını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamında devlet tarafından 1,5 milyon liralık destekle yapılacak evlerin ilk temeli Üsküdar'ın Salacak Mahallesi'nde atılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladığı kampanya ile olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul'un afetlere dirençli hale getirilmesinin hedeflendiğine vurgu yapıldı.

KAMPANYA DETAYLARI YENİDEN GÜNDEM OLDU

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI BİZDEN KAMPANYASI'NA BAŞVURU SAYISI 155 BİNE ULAŞTI

Devletin verdiği 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği ile Üsküdar ilçesi Salacak Mahallesi'nde "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında binalarının temeli atılarak inşaata başladı.

Devletin hibe ve kredi desteği verdiği kampanyaya İstanbul'da kentsel dönüşüm için 'Yarısı Bizden' denilerek duyurulmuştu. İşte başvuruların 31 Aralık 2026 tarihine kadar süreceği Yarısı Bizden Kampanyasının içerik ve koşulları şöyle sıralanıyor;

"Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" paketi kapsamında, İstanbul'da evini yeniden yapmak isteyen hak sahiplerine 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi verileceği bilinirken dönüşüme giren iş yerleri için ise 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi verileceği bilgisi geldi.

Bu arada evi kentsel dönüşüme giren kiracılar, 100 bin TL karşılıksız kira desteği de ayrıca alabilecek ve eğer dönüşüme girecek evde ev sahibi yaşıyorsa, tek seferlik 100 bin TL destekten ev sahibi faydalanacak.

Yarısı Bizden Kampanyasından Kimler Yararlanabilecek?

20 soruda 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' |  istanbulticaretgazetesi.com

- İstanbul'da rezerv alanda ve riskli alanda bulunan ya da riskli yapı kararı olan yapılar yararlanabilecek.

"Yarısı Bizden" Kampanyası Şartları

- Binasının dönüşüme girmesini isteyen kat malikleri ya kendi aralarında tamamen uzlaşma sağlayacak, ya da yüzde 50+1 anlaşma ile inşaat ruhsatı alacak ve karara katılmayanın payı satılarak kat irtifakı kurulacak.

- Kentsel dönüşüm desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, inşaatı yapacak müteahhit firmayı kendisi bulacak.

- Yeni üretilecek bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanı, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmeyecek.

- Riskli evde yaşayan hak sahiplerine kredi verilirken, gelir ve kredi puanı durumlarına bakılmayacak.