Müthiş iddia: Ukrayna heyeti üyesi Rüstem Umerov CIA ajanı mı?

Ukrayna parlamentosu milletvekili ve ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Umerov'un FETÖ okullarında yetişme bir CIA ajanı olduğu iddia edildi. Umerov, Rusya ile yürütülen müzakerelere Ukrayna heyeti üyesi olarak katılıyor.

Müthiş iddia: Ukrayna heyeti üyesi Rüstem Umerov CIA ajanı mı?

Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Rus heyetiyle yapılan görüşmelere katılan Ukraynalı müzakereciler arasında bir ABD casusu olduğunu iddia etti.

Ria’nın aktardığına göre Umerov, “Belarus'ta üç tur müzakere gerçekleşti. Kiev'in müzakere grubunda, bir Kırım Tatarının varlığı dikkatimden kaçmadı ve Ukrayna'nın Verkhovna Rada milletvekili adaşım Rüstem Umerov'un ismini gördüm. Onu bir ABD casusu ve yurtdışına kaçan Türk imam Fethullah Gülen ile bağlantılı gri bir kardinal olarak düşünmek için birçok sebebim var" açıklamasında bulundu.

Rüstem Umerov'un görevinin, tarafların çabuk anlaşmasını engellemek ve mümkün olduğunca ABD istihbaratını bilgilendirmek olduğunu iddia eden Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Ukrayna Milletvekili Umerov'un Kırım ablukasının organizatörü ve Rusya'da yasaklanan aşırılık yanlısı 'Kırım Tatar Halk Meclisi' nin lideri Mustafa Cemilev'in ticari varlıklarının ana sahibi olduğunu söyledi. Bölgesel Özerklik Başkanı tarafından dile getirilen bir başka iddia da, Rüstem Umerov’un Gülen tarafından desteklenen ve fonlanan Nurcu eğitim sisteminden geçtiği oldu.