Suriye'deki IŞİD militanları Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşıyor!

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Ortadoğu'dan IŞİD ve Nusra militanlarının Ukrayna saflarında Rusya'ya karşı savaştırılmak üzere bölgeye götürüldüğünü öne sürdü.

Suriye'deki IŞİD militanları Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşıyor!

Interfax  haber ajansının haberine göre, Suriye'nin Rusya Büyükelçisi Riad Haddad,  IŞİD ve El Nusra Cephesi gibi terör örgütlerine mensup militanların, Ukrayna saflarında Rusya'ya karşı savaştırılmak üzere ülkeye getirildiğini söyledi.

Rusya'nın "petrol başkenti" olarak bilinen Surgut'ta düzenlenen bir konferansa katılan Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Batı, siyasi çıkarlarını güvence altına almak için ülkeleri istikrarsızlaştırmaya yönelik aynı pervasız politikalarını sürdürüyor. Görüyoruz ki, [Batı ülkeleri] Suriye'ye karşı, teröristlerin kirli araç olarak kullanılması gibi yöntemlerin aynısını Rusya'ya karşı da uyguluyorlar [...] Rus ordusuyla savaşmak için, Suriye ordusuyla savaşırken kullandıkları aynı yolu izliyorlar."

Haddad, Batılı ülkelerin İdlib ve ABD kontrolündeki Al Tanf kampından IŞİD ve El Nusra Cephesi örgütleri mensubu teröristleri Ukrayna'ya gönderdiğini söyledi.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi, "Batı, teröristleri, aşırılık yanlılarını, Nazileri ve dünyanın her yerinden paralı askerler topluyor ve onları Rusya'ya ve Rus halkına karşı savaşa sokarak Ukrayna'yı büyük bir "Avrupa İdlib"ine dönüştürüyor" dedi.