TTHP Başkanı Albayrak: Tarımda Acil Eylem planına geçilsin!

Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir açık mektup yayınlayarak, tarımda acil eylem planı uygulamasına geçilmesi çağrısı yaptı.

TTHP Başkanı Albayrak: Tarımda Acil Eylem planına geçilsin!

TTHP Başkanı Albayrak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yayınladığı açık mektupla, tarımda acil eylem planı uygulanmasını istedi.

Albayrak'ın Erdoğan'a yönelik yayınladığı açık mektup şöyle:

SAYIN CUMHURBAŞKANIM, RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEY’E AÇIK MEKTUP

Sayın Cumhurbaşkanım,

Ülkemiz de ‘’Tarımsal üretim’’ koşulları, her geçen gün zorlaşmakta ve milyonlarca çiftçilerimiz büyük bir endişe içerisindedir…

Tarım girdilerinin ithal edilmesi,enerji girdilerinde ki sürekli fiyat artışı yüzünden,çiftçilerimiz traktörlerini tarlaya sokamaz hale gelmiştir.Bunun yanında yem’e gelen zamlardan dolayı, et ve süt üreticilerimizde hayvanlarını besleyemez hale geldi ve bir kısmı çaresizlikten hayvanlarını kesimhaneye götürmektedir.

Tarım bütün ulus devletleri için stratejik bir sektördür. Halkımızın tarımsal zaruri ihtiyaçlarının üretimi için ACİL EYLEM planına geçilmezse, sosyal dokumuz bozulur…

ACİL EYLEM planı kapsamında, içinde bulunduğumuz Mart ayı içerisinde ivedilikle, Türkiye genelindeki çiftçilerimize;

* Enerji (Benzin, mazot) destek paketi hazırlanmasını ve ÖTV kaldırılmasını ve hasat zamanı tahsil edilmesini,

* Gübre desteği verilmesini ve hasat zamanı tahsil edilmesini,

* Et ve süt üreticilerimize yem desteği verilmesini,

* Zeytinliklerin, maden ocaklarına çevrilmesiyle ilgili yönetmelikte kamuoyu hassasiyeti açısından, yeniden düzenleme yapılmasını arz ediyoruz.

Tarım Kredi Kooperatifi borçlusu çiftçilerimizin sorunlarının giderilmesi yönündeki hassasiyetiniz için de teşekkür ederiz.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı yönetiminde yapmış olduğunuz görev değişikliğinin ülkemiz, milletimiz ve çiftçilerimiz için hayırlara vesile olmasını umut ediyoruz.

Yerli ve milli projelerle, yatırım, istihdam ve üretim yaparak bütün sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Necip milletimiz ve çiftçilerimiz sizden bunu bekliyor.

Paylaşırsak tok oluruz, paylaşmazsak yok oluruz!

Bu ülke hepimizin, başka TÜRKİYE yok!

Saygılarımla

Tuncay ALBAYRAK

TÜRKİYE TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORM BAŞKANI