Türkiye-Almanya Film Festivali başladı

Almanya çapında dikkatleri üzerine toplayan, Türkiye-Almanya arasında arasında en önemli gözde kültür festivallerinden biri olan Türkiye-Almanya Film Festivali başladı.

Türkiye-Almanya Film Festivali başladı

İlhan BABA - NÜRNBERG

Nürnberg Langwasser semtindeki Gemeinschaftshaus'da sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla açılışı yapılan ve 25 Temmuzda sona erecek Film festivalinde, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcus König,Tevfik Başer,Nuran David Çalış, Muammer Brav,Ercan Kesal,Luk Piyes, Mahmut Fazıl Coşkun ve Bulut Reyhanoğlu hazır bulundu.Bu sene 25.inci yılınınında kutlandığı Türkiye Almanya film festivalinin açılış filmi olarak Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğini yaptığı Anons-Die Ansage filmi davetlilerin izlenimine sunuldu.

Türkiye-Almanya film festivalin açılışında bir konuşma yapan festival yöneticilerinden Adil Kaya ''Almanya'nın önde gelen festivallerinden olan Türkiye-Almanya film festivali iki ülke sinemasını konu alan filmlerin, uluslararası seçici kurullar ve yarışma bölümleri eşliğinde gösterildiği tek film festivali olma özelliğine sahip''dedi.

Türkiye-Almanya Film Festivali, kültürlerarası diyaloğu sinema sanatı bağlamında sürekli kılan tek film festival olduğunu belirten Kaya Türkiye Almanya Film Festivali sadece Almanya'daki çokkültürlü diyaloğa hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iki ülke arasındaki kültürel ve sanatsal diyaloğu da yıllardan beri teşvik ediyor''dedi. Bu sene düzenlenen film festival'in onur ödülleri Almanya'dan sanatçı Santa Berger ve Türkiye'den Genco Erkal'a verildi. Her sene olduğu gibi bu senede yarışma dallarında, her iki ülkeden kısa metraj ve uzun metraj filmlerin tanıtılacağını belirten Kaya,kısa ve uzun metrajlı filmlerde yarışmaya katılanlar ödüllerini festival bitiminde düzenlecek müzükli eğlenceli bir törenle alacak.Festivalde, uluslararası tanınmış yönetmen ve senarist Tevfik Başer uzun metraj sinema filmleri jüri başkanlığını ve Kısa filmler jüri başkanlığınıda yönetmen Nuran David Çalış üstleneceğini sözlerine ekledi.

Festivalin açılışında kısa bir konuşma yapan Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ''Bu sene 25.inci kez kutlanan Tükiye-Almanya Film Festivali, Federal Almanya'daki emsalsiz konumu ile entegrasyon ve çeşitlilik için önemli bir katkı sunmaktadır.Festival,Almanya çapında bir kültür festivali olması açısından sevindiricidir'' dedi. Türkiye-Almanya Film Festivalinin,sanat ve kültür yoluyla kültürlerarası ortak ve berabr yaşamaya mükemmel bir biçimde destek vermekte oldupunu belirten König, festival düzenleyicilerini festival dostlarını ve festival teşvikçilerini ve festivalin gerçekleşmesi için sundukları katkıdan dolayı kutluyorum'' dedi.