Aizanoi Kısa Film Festivali başvuruları başladı

T.C. Kütahya Valiliği himayelerinde, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından düzenlenecek 2. Aizanoi Kısa Film Festivali, 2- 4 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivale film başvuruları başladı.

Aizanoi Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Kütahya'nın ve Türkiye'de antik kentte ilk film festivali olma özelliğini taşıyan Aizanoi Kısa Film Festivali'nin ikincisi bu sene 2- 4 Haziran 2022 tarihlerinde Unesco Geçici Kültür Mirasında bulunan Aizanoi Antik Kentte gerçekleşecek.

Geçen sene ilk olmasına rağmen, 3 bin 112 film başvurusuyla isminden ulusal medyada sıkça söz ettiren festivale bu sene uluslararası katılım olacak.

Kütahya Valiliği himayelerinde, Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen festival ‘Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD)’tarafından düzenleniyor.

Festival; aynı zamanda ismini aldığı Kütahya’nın Çavdarhisar İlçesinde bulunan Aizanoi Antik Kent’de yapılıyor. Kazıların halen devam ettiği ve yakın zamanda Dionisos ve Afrodid heykel başlarının bulunduğu antik kentin tarihi MÖ 2 binli yıllara dayanıyor. Aizanoi Antik Kent’de bulunan Zeus Tapınağı ayakta kalmış en sağlam iki Zeus tapınağından birisi olma özelliğiyle ve bu muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Aynı zamanda Dünya’nın da ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kent, dünya çapından gelen turistlerinde ilgisini çekiyor.

İlk’lerin şehri olarak anılan bu muhteşem Antik Kent; Aizanoi Kısa Film Festivali ile bir ilk’e daha imza atarak ‘ilk defa tapınakta film gösterimi ’yapıyor.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIMIZ ve “SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞIMIZ” DESTEK OLACAK

Dünyada ayakta kalan iki Zeus Tapınağı'ndan biri olan Aizanoi Zeus Tapınağı'nda düzenlenen festivale film başvuruları başladı. Başvurular "FilmFreeway" web sayfası üzerinden alınıyor ve 20 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) Başkanı Bülent Cebeci, "Kütahya Valiliği himayelerinde gerçekleştirdiğimiz festival, geçen sene ülke çapında büyük ses getirdi. Bu sene T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansının da paydaş olması bizi oldukça memnun etti. Film Yapımcıları Meslek Birliği FİYAB da organizasyonumuzda yer alarak festivalimize ayrı bir değer kattı.Festivale destek veren Çavdarhisar Kaymakamlığına, Çavdarhisar Belediyesine, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasına ve festivale en çok emeği,desteği ve enerjisi geçen Kütahya Valisi Sayın Ali ÇELİK beyede teşekkür ederek, Uluslararası alanda gerçekleşen festival, 'Kültürel Miras', 'Çevre Bilinci ve İklim Krizi' ile 'Spor ve Sağlık' kategorilerinden oluşacak." dedi.