Barış Manço plaklarında patlama oldu!

Türkiye’nin önemli yapımcılarından olan ve en büyük müzik arşivine sahip olan Hüseyin Emre, geçtiğimiz hafta 23. Ölüm yıl dönümü olan Barış Manço’nun plak satışlarında patlama yaşandığını belirtti.

Barış Manço plaklarında patlama oldu!

52 yıllık arşivini müzikseverlere açarak sektöre önemli bir katkı sağlayan Hüseyin Emre, yapımcısı olduğu tüm albümlerin genç nesiller tarafından da anlaşılması için özel bir çaba harcıyor…

Dijitalleşmenin olduğu günümüzde plak satışlarının şaşılacak derecede rağbet gördüğünü belirten Hüseyin Emre ‘Beş bin eserlik arşivi, gençlerin eskileri dinlemesi, eskiden verilen emekleri anlaması için onların istekleri doğrultusunda yaymaya çalışıyoruz. Satması önemli değil, zarar ettiğim de oldu ama arşivime hep sahip çıktım’ dedi.

Türkiye’nin önde gelen sanatçıların en büyük plak arşivine de sahip olan Hüseyin Emre, sırasıyla en çok satan isimleri şöyle sıraladı; Zeki Müren, Barış Manço, Tanju Okan, Cem Karaca, Ajda Pekkan, Ümit Besen, Müzeyyen Senar, Aşık Mahsuni, İbrahim Tatlıses, Moğollar. Sibel Can, Aşkın Nur Yengi, Ebru Gündeş ve Coşkun Sabah.

Hüseyin Emre, Barış Manço’nun ölüm yıldönümü nedeniyle artan satışlarla ilgili olarak ‘Barış Manço ailecek görüştüğüm tek sanatçımdı. Barış herkes tarafından sevilen özel ve zamansız bir sanatçı. Gençler tarafından tanınıyor ve seviliyor olması beni ayrıca mutlu ediyor. Gençlerin plak düşkünlüğü de başladı diyebilirim’ dedi.