Theater Ulümün sevilen oyunu, Eyvah Türkler entegre oluyor

Almanya'nın Ulm şehrinde sanatsal çalışmalarını sürdüren Türk tiyatrosu Theater Ulüm, sevilen oyunu Eyvah, Türkler entegre oluyor! ile yeniden seyirci ile buluşuyor.

Theater Ulümün sevilen oyunu, Eyvah Türkler entegre oluyor

Theater Ulüm`ün Almanca ve yine bir komedi olan yeni oyunu, farklı bölümlerden oluşan bir kolaj niteliği taşıyor.

Türkiye`den Almanya`ya göçün 60 yıllık hikayesinin işlendiği oyunda, kendilerini hala yabancı gören zihniyetle mücadele etmek zorunda kalan Türkiyeli göçmenlerin itirazlarını, duygularını ve tepkilerini çok tipik bir Türk ailesi olan "Familie Daş"`ın gözünden ve dilinden aktarıyor.

Oyunda bir yandan Almanya`da yaşayan Türk göçmenlerin zamanla değişen yaşam alışkanlıklarını gözlemliyor, diğer yandan ise, Türkiye`nin AB`ye giriş sürecinde AB üyesi bazı ülkelerin ve politikacıların Türkiye`ye karşı uyguladıkları çifte standartları görüyoruz.

Bu temaya paralel olarak yeni oyunumuzda, 60 yıl önce başlayan göçün ilk yıllarında Max Frisch`in „Biz işgücü bekliyorduk, insanlar geldiler“ sözünün haklılığını ve isabetini gösteren skeçlerle, birinci kuşak göçmenlerin traji komik serüvenleri sahneye taşınıyor.

Oyun, sorunun sadece Türklerin Alman toplumuna entegre olmasından ibaret olmadığını, Alman toplumunun da ülkelerinin bir göç toplumu olduğunu ve bu durumun Almanya için bir zenginlik anlamına geldiğini fark etmeleri gereğine vurgu yapıyor.

Theater Ulüm tüm bu konuları yine seyircilerini doyasıya güldürerek anlatıyor.

OYUN BİLGİLERİ:

"Oh Gott, die Türken integrieren sich" (Eyvah, Türkler entegre oluyor!)

OYNAYANLAR: Atilla Cansever, Hatice Onar, Tuncay Çolak, Rüya Kahraman Aylin Ergün, Arda Erdoğan, Said Fırat, Nisa Cekmeci

TARİH: Cumartesi, 12.03.2022, 18:30

YER: Bürgerhaus Hausen, Tempelhofer Str. 10, 63179 Obersthausen