Dünya Sağlık Örgütü Gazze için salgın hastalık uyarısı yaptı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze şeridine salgın hastalık uyarısı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Gazze için salgın hastalık uyarısı yaptı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırısı altında olan Gazze'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Gazze'de bulunan vatandaşlara İnsani Yardım ve sağlık malzemesi ulaştırılmasının yetersiz olduğu belirtilirken salgın hastalık uyarısı yapıldı.

İNSANİ YARDIMLAR YETERLİ DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü tarafından AA'ya yapılan açıklamada Gazze'de insani yardımların yeterli olmadığı belirtildi. Şu ana kadar Dünya Sağlık Örgütünün sağladığı yardım malzemelerini Taşıyan konvoyun 8 Kasım'da Şifa Hastanesi'ne ulaştığı hatırlatılırken ancak Şifa Hastanesi'nin çevresinde önemli bir bombardıman olduğu belirtildi. Bu nedenle Şifa Hastanesi'ne ulaşmanın çok zor olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, hastanede neredeyse hiçbir tıbbi malzemenin kalmadığını belirtti.

SALGIN HASTALIK UYARISI

Bölgede yapılan sağlık müdahalelerinin de yetersiz olduğuna dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, salgın hastalıkların başlayabileceğini bildirdi.