Hem bağırsak hem cilt sağlığına iyi geliyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini mercek altına alarak, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna vardı.

Hem bağırsak hem cilt sağlığına iyi geliyor

"Environmental International" isimli dergide yayımlanan bir makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağa ışık tuttu.

hem-bagirsak-hem-cilt-sagligina-iyi-geliyor.jpg
DOĞADA VAKİT GEÇİRMEK

Makalede, yeşil doğanın insanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığıyla ilgili birçok durumda etkili rol oynadığı ifade edildi. Bağışıklık ve metabolizma için büyük önem taşıyan insan mikrobiyotasının yeşil alandan etkilendiği ifadesi kullanılan makalede, doğada vakit geçirmenin insanda özellikle bağırsak ve cilt mikrobiyotasını artırdığı belirtildi.

hem-bagirsak-hem-cilt-sagligina-iyi-geliyor-001.jpg
FARKLI GRUPLAR ÜZERİNDE İNCELEMER YAPILDI

Makalede, doğa ile insan sağlığı arasındaki bağın daha iyi anlaşılması için farklı gruplar üzerinde yapılan çalışmaların da incelendiği yer almış oldu. İnsan mikrobiyotası, insan vücudunun dışında ve içinde yaşayan tüm mikroorganizmaların toplamını oluşturmaktadır. Vücudun iç ekosistemi olarak tanımlanan bu mikrobiyota dengesinin bozulması çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.