Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze’den 26 hastanın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze’den Türkiye'ye getirilecek olan hastalara ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze’den 26 hastanın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklaması yaparak Refah sınır kapısından geçen 26 hastanın 13 refakatçi ile birlikte Türkiye'ye getirileceğini söyledi. Toplam 26 kişinin Türkiye'ye getirilmesi için çabaların sürdüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu anda bu görüşmeleri gerçekleştirmek amacıyla Mısır'da bulunuyor.

Abluka altında olan Gazze şeridinde İsrail'in katliamı sürüyor. Savaşta 40 gün geride kalırken can kaybı her geçen gün yükseliyor. Tüm dünyadan tepki çekmesine rağmen İsrail'in saldırıları durmak bilmiyor. Savaş suçu işleyen İsrail ilk olarak masumları Hedef alıyor. Adeta bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalan it Gazze'ye ise en büyük yardım Türkiye'den gidiyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA MISIR'A GİTTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konusunu görüşmek üzere Mısır’a gitti. Başkent Kahire’de bulunan sağlık bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 26 kanser hastasının 13 refakatçi ile birlikte Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.