Ahmet Özal: Yunanistan, ABD ve Avrupa'nın şımarık çocuğudur

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, CNN TÜRK'te Fulya Kalfa'nın canlı yayın konuğu oldu.

Ahmet Özal: Yunanistan, ABD ve Avrupa'nın şımarık çocuğudur

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, CNN TÜRK'te Fulya Kalfa'nın canlı yayın konuğu oldu.

Hakan Bayrakçı, Coşkun Başbuğ , Emin Pazarcı gibi isimlerle birlikte gündemi değerlendiren Ahmet Özal, Yunanistan'ın bu zamana kadar Türkiye'nin iyi niyetinden faydalandığını belirtti.

"Yunanistan, ABD ve Avrupa'nın şımarık çocuğudur" değerlendirmesinde bulunan Ahmet Özal, Yunanistan'ın silahlandırdığı adalara Türkiye'nin mutlaka müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de hükümetin tavrını da desteklediğini vurgulayan Ahmet Özal, konuşmasında şunları kaydetti:

Yunanistan'ın şuanda nüfusu galiba 10 milyon civarında. Ama 1 milyon nüfusunu göçler sonucu kaybetti, nüfusu azaldı.

Öte yandan nüfusunun yüzde 20'side tahmin ediyorum 65 yaşının üstünde. Oysa İstanbul, 20 milyon nüfusa sahip, Yunanistan dediğimiz küçücük bir yerdir.

Yunanistan'ın bu adalarda silahlanma olayı, Türkiye açısından hukuki olarak Türkiye hemen o adaları işgal edebilir. Hakkı da vardır doğal olarak hatta bunu Yunanistan'dan onların meşhur bir kanal megaları var, onlarda da vardır bu açıklama. Şuanda 'Yunanistan haksız' diyorlar, yani 'Türkiye o adalara girebilir' diyorlar. Gerekebilirse girer.

Yunanistan, Fransa ile antlaşma yapmış …Hiç farketmez. Yunanistan'da olsa Fransa'da olsa hepsi beraberde olsa Türkiye haklarını savunur, sonuna kadarda gitmesi lazım.

Ben bu konuda hükümetin kararlı olduğunu düşünmekteyim. Mutlaka ve mutlaka bunun arkasını bırakmaması lazım. Türkiye'nin o silahlı adalara mutlaka müdahale etmesi lazım.

Yunanistan'dan korkacak halimiz yok.

Bana sorarsanız bizim askerimiz orada savaşmasına bile gerek yok. Bizim komandolarımız neredeyse yüzerek bile giderler alırlar orayı . Benim gözümde o problem değil .

Dolayısıyla Türkiye haklıdır , sonuna kadar hakkını savunması lazımdır ve müdahale etmesi lazımdır.

Yunanistan bu zamana kadar bizim iyi niyetimizden faydalandı. Fakat iyi niyet bir yere kadar. Burada Türkiye'nin artık 'dur' demesi lazım. Ben bu konuda hükümetin tavrını destekliyorum."dedi.