Bakan Soylu: Bu küreselleşmenin iflasıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür'e özel açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu: Bu küreselleşmenin iflasıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür'e özel açıklamalarda bulundu.

Bakan Süleyman Soylu, Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği askeri operasyona dair önemli ifadeler kullandı.


''BU KÜRESELLEŞMENİN İFLASIDIR''

Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyonla ilgili konuşan Bakan Soylu, Rusya'nın ABD tarafından kendisine yapılan sıkıştırma neticesinde harekete geçtiğini ifade etti.

Durumun yeni bir soğuk savaş olup olmadığının zamanla görüleceğini söyleyen Soylu, ''Bu küreselleşmenin iflasıdır'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
"Rusya, kendisine karşı ABD tarafından yapılan çerçevelemeyi, sıkıştırmayı gördü. Uzun süre bir hamle zamanı bekledi. ABD ve AB'nin en savrulmuş durumu ve salgın etkilerinin oluşturduğu sonuçlar üzerine harekete geçti. Tabi bu yeni bir soğuk savaş mı yoksa başka bir şey mi onu birlikte göreceğiz ama bu küreselleşmenin iflasıdır."dedi.


''TÜRKİYE KÜRESELLEŞMEYE TESLİM OLMADI''

Türkiye'nin bölgede kurduğu iyi ticari ilişkilere vurgu yapan Süleyman Soylu, Türkiye'nin kendi göbeğini kendisinin kestiğini ifade etti.

Yeni bir modele dikkati çeken Soylu, ''Artık alt ülkeler, orta ülkelerin hepsinin odağı Türkiye'dir. Altını çizerek söylüyorum model Türkiye'dir.'' dedi.

Süleyman Soylu konuşmasında,"Türkiye küreselleşmeye teslim olmadı. Bunu yaparken de tarihin kendisine sunduğu bölgesel ticari ilişkileri iyi kurdu. Bütün bu ilişkiler ağını bozmak istemelerine rağmen bunu başardı. Eğer küreselleşmeye teslim olsaydı yani küresel kulüplere, küresel şampiyon ülkelere teslim olsaydı Ukrayna'dan daha zor duruma düşerdi. Daha büyük maliyetler öderdik. Kendi göbeğini kendi kesti. Bu Tayyip Erdoğan modelidir. Dünyanın, 21. yüzyıla Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil. Bütün ülkeler bu modelin etrafında toparlanmalıdır. Çünkü küreselcilerin, küresel kulüpte at koşturanların dünyaya verebilecek yeni bir şeyleri yok. Artık alt ülkeler, orta ülkelerin hepsinin odağı Türkiye'dir. Altını çizerek söylüyorum model Türkiye'dir."dedi.


''UKRAYNA MESELESİNE BAKIN BAŞINDAN İTİBAREN SOROS VAR''
"BM'NİN NATO'NUN VE DÜNYADAKİ KÜRESEL ÖRGÜTLERİN İFLASINI HEP BERABER GÖRÜYORUZ"

Ukrayna konusuyla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşmiş Milletler'in, NATO'nun ve dünyadaki küresel örgütlerin iflas ettiğini söyledi.

Avrupa'nın topluluk olarak bir anlam taşımadığını düşündüğünü söyleyen Bakan Soylu, ''Avrupa Soros kurallarıyla idare ediliyor. Onlar Soros kurallarına teslimler.'' ifadesini kullandı.

Ukrayna meselesinde de Soros'un etkisinin olduğunu belirten Süleyman Soylu şunları belirtti:

BM'nin NATO'nun ve dünyadaki küresel örgütlerin iflasını hep beraber görüyoruz. Hiçbir değerleri söz konusu değil. Ben bunu yıllardan beridir söylüyorum. Ben Avrupa'nın bir topluluk olarak bir anlam taşımadığını da düşünüyorum. Avrupa Soros kurallarıyla idare ediliyor. Onlar Soros kurallarına teslimler. Şunu çok açık söylüyorum, Soros'u artık dünyada hiçbir ülke kabul etmeyecek. Savaşta ölen bütün çocukların sorumlusu Soros'tur.

Bizdeki Sorosçular Kavala'nın peşine takılanlar. Kim Kavala'nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki ve Suriye'deki çocukların katili de odur. Kimse başka yerde suçlu aramasın. Ukrayna meselesine bakın başından itibaren Soros var. Katiller onlardır.


''KILIÇDAROĞLU PKK VE HDP'Yİ KURTARMAK İÇİN GİTTİ''

Bakan Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'daki ziyaretinin PKK ve HDP'yi kurtarmak amacıyla yapıldığını vurgulayan Soylu, gücünün buna yetmeyeceğini belirtti.

Bakan Soylu:
"Tam 20 yıldır AK Parti iktidarda ve en yakın ana muhalefet partisiyle arasındaki oy farkı yüzde 15. Dünya demokrasilerinde böyle bir örnek yok. Bu da neyin sonucudur? Millete dayalı siyasetin sonucudur. Amerika ve Avrupa'ya sırtını dayayan siyasetin değil.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti bir siyasi parti genel başkanının yapabileceği en son ziyarettir. Çünkü Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olarak oraya gitmedi. PKK ve HDP'yi kurtarmak için gitti. Peki, Kılıçdaroğlu'nun gücü PKK ile HDP'yi kurtarmaya yeter mi? Yetmez çünkü Cumhuriyet Halk Partililerin büyük bölümü bunu istemiyor. Kılıçdaroğlu CHP'yi HDP şemsiyesinin altına koymuştur. Eğer siyasetin doğasına aykırı bir gelişme ortaya koyarsanız muradınıza ulaşamazsınız. Onun için Diyarbakır ziyareti sönük geçmiştir. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun muradı, CHP fikrini, felsefesini geleceğe taşımak, halka anlatmak değil. Onun bir tek muradı var, parti içerisindeki rakiplerini elimine etmek. Hem onlara hem de dış dünyadan kendisinden beklentisi olanlara mesaj verdi o kadar. Diyarbakır annelerinin yeri HDP binasının önüdür, cesareti olsaydı oraya da giderdi."ifadelerini kullandı.