Belediye başkanları Prag'a çıkarma yaptı

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın bildirdiğine göre, Türkiye Belediyeler Birliği'nden ve belediye başkanlarından oluşan bir heyet, Çekya'nın başkenti Prag'ta ziyaretlerde bulundular.

Belediye başkanları Prag'a çıkarma yaptı

Eski  AB Bakanı,Başmüzakereci ,Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın haftalık olarak yayımladığı videolu mesaja göre, Türkiye Belediyeler Birliği'nden ve belediye başkanlarından oluşan bir heyet, Çekya'nın başkenti Prag'a gelerek ziyaretlerde bulundular.

Ziyaretlerde; Türkiye Belediyeler Birliği heyeti üyeleri ile Kayseri, Çanakkale, Kütahya, Şırnak ve Ilgaz Belediye Başkanları ve Türkiye-Çekya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Salim Çivitcioğlu bulundu.

Türkiye ve Çekya arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolar üzerine çıkartmayı hedefleyen ve aynı zamanda Türk kültürünü Çekya'da tanıtmaya yönelik festival çalışmaları ile gündeme gelen Büyükelçi Egemen Bağış'ın açıklamasına göre, Çekya'nın Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği halinde yürütülen çalışmalarda iki ülke arasında işbirliği yerel yönetimlere taşınacak.

Büyükelçi Egemen Bağış açıklamasında ; iki ülke belediyelerinin işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, bu alandaki çalışmalardan duyduğu büyük memnuniyetini dile getirdi.

Büyükelçi Egemen Bağış konuyla ilgili açıklamasının sonunda ise, Türkiye Belediyeler Birliği heyetini Cernin Sarayı'nda akşam yemeğine davet eden Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı  Martin Tlapa’a, Çek tarafının göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperlikleri için teşekkürlerini iletti.