CHP Milletvekili Toprak: Türkiye, dünyanın yoksul diktatörlükleriyle aynı ligde yarışıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, medya ile paylaştığı haftalık değerlendirme raporunda, Türkiye'nin enflasyon liginde, dünyanın geri kalmış, yoksul diktatörlükleriyle aynı ligde yarıştığına dikkat çekti.

CHP Milletvekili Toprak: Türkiye, dünyanın yoksul diktatörlükleriyle aynı ligde yarışıyor!

İstanbul Milletvekili Toprak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Eylül ayı resmi enflasyon verisiyle (%19,58) dünyada en yüksek enflasyona sahip 12 ülke arasına yükselen Türkiye, faizde de 10’uncu sırada yer alıyor.

Dünyanın geri kalmış, yoksul diktatörlükleriyle aynı ligde yarışıyor! Avrupa ülkeleri arasında ise Türkiye, hem faizde hem enflasyonda birinci!

Eylül ayına ilişkin resmi enflasyon verisiyle Türkiye, dünyada en yüksek enflasyona sahip ilk 12 ülke arasına yükseldi.

Sıralama şöyle;

Buna karşılık Merkez Bankalarının politika faizleri sıralamasında ise geçen ay indirilen faize rağmen, Dünya Politika Faizi ‘Top 10’ listesi de şöyle;

Venezuela yüzde 54,06,

Zimbabve yüzde 40,

Arjantin yüzde 38,

Yemen yüzde 27,

Surinam yüzde 25,

Angola yüzde 20,

Liberya yüzde 20,

Sudan yüzde 19,6,

İran ve Türkiye yüzde 18.

Buna karşılık Avrupa ülkeleri arasında ise Türkiye hem faizde hem enflasyonda birinci!

İlginç olan Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokma iddiasındaki iktidarın ekonomi politikaları sayesinde ülkenin Arjantin’i saymazsak dünyanın en yoksul, geri kalmış, çoğu diktatörlük ya da otokrat rejimlerle aynı listede yer alması ve yarışıyor olması!

Hayat pahalılığı artarken, işsizlik ve yoksulluk geniş kesimlere yayılırken, her gün herşeyin fiyatı katlanırken, TÜİK gerçek enflasyonu gizlerken, iktidarın ülkeyi yönetemediği artık tüm çıplaklığıyla ortada değil mi?

Gerçek enflasyon açıklansa, Angola ve Zambiya’dan da daha kötü durumdayız!