CHP'den Mahruki'ye "Türban" Tepkisi

Türkiye’de türban tartışmaları yeniden alevlendi. Nasuh Mahruki'nin türban hakkındaki açıklamaları sonrası CHP’den de tepki geldi.

CHP'den Mahruki'ye "Türban" Tepkisi

Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nasuh Mahruki'nin türban hakkındaki tartışmalı açıklamaları, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) sert tepkileri beraberinde getirdi. CHP'den aday gösterilmeyen ve bağımsız olarak yerel seçimlere katılma kararı alan Mahruki'nin, "Türban siyasal İslam sembolüdür" şeklindeki ifadeleri, siyasi gündemi hareketlendirdi.

Türban Üzerinden Siyasi Polemik

Mahruki, KRT TV'ye verdiği röportajda türbanı, "siyasal İslam ve emperyalizmin sembolü" olarak nitelendirerek, başörtüsü ile türban arasında bir ayrım yapılması gerektiğini savundu. Bu ifadeler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevgi Kılıç tarafından sosyal medya üzerinden eleştirildi. Kılıç, Mahruki'ye hitaben, kadınların giyim tercihlerinin erkekler tarafından tartışılmaması gerektiğini vurguladı.

Mahruki'den CHP'ye Eleştiri

Mahruki'nin Kılıç'a verdiği yanıt ise tartışmayı daha da alevlendirdi. Mahruki, türbanın siyasal İslamcıların sembolü olduğunu iddia ederek, bu düşüncedeki bir kişinin Atatürk'ün kurduğu CHP'de yönetici olmasının sorgulanması gerektiğini belirtti. Bu ifadeler, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in tepkisini çekti.

CHP'den Sert Tepki

Özgür Çelik, Mahruki'nin açıklamalarına karşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınlarının nasıl giyineceğine ve nasıl yaşayacağına kendilerinin karar vereceğini, bu konuda Mahruki gibi bireylerin görüşlerinin önemsiz olduğunu ifade etti. Çelik, CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmayan ve tüm kadınların özgür yaşam tarzının teminatı olduğunu vurgulayarak, partinin bu tür görüşlerin her zaman karşısında olduğunu belirtti.