Ekrem İmamoğlu’ndan “Onu evine göndereceğiz” diyen Bahçeli'ye yanıp geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli dün Partisi'nin grup toplantısında Ekrem İmamoğlu’nu işaret ederek onu evine göndereceğiz demişti. Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli'ye yanıt gecikmedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan “Onu evine göndereceğiz” diyen Bahçeli'ye yanıp geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında Ekrem İmamoğlu'na Hedef almış “Boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan belediye başkanını evine yollayacağız” demişti. Ekrem İmamoğlu’ndan Devlet Bahçeli'ye yanıt gecikmedi.

BELKİ BENİ BAŞKALARIYLA KARIŞTIRIYORDUR

Ekrem İmamoğlu bugün Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi. İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

-Belki başkalarıyla karıştırıyordur. Ben tabii o sözlere hiçbir zaman cevap vermedim ama evimdeyim.

-Evimde çok çalışıyorum. Bugün de evimin Esenler bölümündeyim. Bizi takip etsinler. İzlemeye devam etsinler.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?

Özgür Özel’in CHP'nin yeni başkanı Genel Başkanı seçilmesi sonrasında yerel seçimlerde ittifak konusu bir kez daha gündeme gelmişti. Bugün Ekrem İmamoğlu'na da ittifak sorusu soruldu. yerel seçimlerde ittifaka ilişkin açıklama yapan Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

-Hiçbir siyasi partinin kendi iç konuşmalarını ya da yorumlarını ben bir karşı yorum olarak önüme koyup buna sizinle konuşmam ve doğru da bulmam. Etik de değil. İşim de değil ayrıca.

-Ama ben iddiayla, ısrarla diyorum ki; geçmiş dönem ittifakımız olan ve hala aslında o ittifakın bir belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki son ana kadar ittifak hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim.

-Bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim. Gönül ister ki başta tabanda büyük bir ittifak, sonra da siyasi olarak üst ittifak kurulsun.

-Ama bir tarafı eksik kalırsa da benim en önemsediğim şey milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim. Ve bu ittifakın içerisinde sadece birkaç siyasi parti yok.

-Hangi siyasi görüşte olursa olsun benim gönlümdeki ittifakın tarifini söylüyorum; İstanbul’da yaşayan 16 milyon insanımızın başta çocuklarının, evlatlarının, gençlerimizin bir Ekrem ağabeyi, bir Ekrem Başkanı ya da onların tabiriyle Eko başkanı olmaya talibim.

-Burada da kimseyi ayırt etmiyorum birbirinden. Bu büyük ittifakı kuracağımıza da inanıyorum.