İYİ Parti'yi karıştıracak iddia: Elimde ses kayıtları var!

İYİ Parti'de medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürütürken, partininkrili odaklarla bağlarını gerekçe göstererek istifa eden Adem Taşkaya, içinde HDP'nin de yer aldığı Anayasa taslağı hazırlığı konusunda iddialı konuştu: "Elimde ses kayıtları var. Gizlice Anayasa Hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin!"

İYİ Parti'yi karıştıracak iddia: Elimde ses kayıtları var!

İYİ Parti'de sular durulmuyor. Kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu'na verilen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın gündeme getirdiği HDP ile ortak anayasa hazırlandığı iddiasına bir destek de, partinin medyadan sorumlu başkan yardımcısı iken istifa eden Adem Taşkaya'dan geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Adem Taşkaya şu ifadeleri kullandı:

"Buradan İyi Parti’nin palavracı kurmaylarına sesleniyorum! Gizlice Anayasa Hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin. Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım Kolpacılar...

İtiraf ediyorum! Anayasa çalışmasına ben katıldım! Sonra, Kılıçdaroğlu ve Kaboğlu’nun kafasına silah dayayıp zorla MİLLET İTTİFAKININ ANAYASASI hazır dedirtirdik ve Televizyonlarda bunu Kabaoğlu’na 4 ay boyunca 4 parti Anayasa çalışması yaptık diye ifşa ettirdik. İnandınız mı?

İbrahim Kaboğlu, CHP, HDP, SP ve İYİ PARTİ' nin, 2018 yılında 4 ay boyunca Anayasa çalışması yaptıklarını, toplantılarda neler konuşulduğunu 2019 yılında üstünden iki yıl geçtikten sonra açıklamayacağını söylemişti. Stres yapmayın, Kılıçdaroğlu bir konuşsun ve sıra bize gelsin!

İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına Hasan Seymen getirilmişti, istifa etmek zorunda kaldı ve yarım kalan koltuğa Bahadır Erdem getirildi! İkisinin de söylemlerine bakınca, bu isimlerin bu koltuklara oturtulması büyük tesadüf değil mi?"

TAŞKAYA, İYİ PARTİ'NİN ABD İLE BAĞINI KANITLAMIŞTI

İYİ Parti'nin eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, partide üst görevlerde bulunan pekçok kişinin ABD Kongresi tarafından fonlanan "Denge ve Denetleme Ağı" (DDA) adlı kuruluşla bağlantılı olduğunu öne sürmüştü.

Taşkaya'nın verdiği bilgiye göre, bu kişiler arasında, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu ve partinin kurucularından Selda Tandoğan Demirel öne çıkıyordu. DDA, turuncu devrimlerin finansörü National Endowment for Democracy'nin (NED) desteklediği bir organizasyon. NED ise doğrudan CIA ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir kurum.

NED, 1983'te 40'ıncı ABD Başkanı Ronald Reagan'ın talimatıyla kuruldu. Reagan kuruluşun misyonunu, "Dünya'daki demokrasi hareketlerine yardım etmek ve desteklemek" şeklinde açıklamıştı.

CHP, İYİ PARTİ VE HDP GİZLİ ANAYASA PLANLADI

Adem Taşkaya, ortak ayanasa hazırlığı görüşmelerinin seçim öncesine dayandığını iddia ederek şöyle konuştu: "Ben daha önce istifa ederken bunu söyledim. CHP, İYİ Parti ve HDP'nin bir araya gelerek gizlice partililerden habersiz gizli bir anayasa hazırladığını açıkladım. CHP adına İbrahim Kaboğlu, HDP adına Mithat Sancar vardı İYİ Partili ismi Akşener'in açıklamasını istedim. Kendisi açıklamayınca ben son dakika olarak açıkladım. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapıldı ve ikinci tura kalsaydı "Açılım anayasası" adı altında bu bütün partiler tarafından aynı taslak şeklinde ortaya çıkarılıp desteklenecekti.

Bu parti Milliyetçilerin samimiyetini, iyi niyetini kullanan bir parti. Bunların hiçbirini inkar edebilecek bir kişi yok. En büyük özelliği sorunları halının altına süpürmesidir. Ben iftira atıyorsam bana dava açsınlar, açıklama yapsınlar. Yapamazlar."