Prag Büyükelçiliğimiz yeni hizmet binasını teslim aldı

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, haftalık videolu mesajında Prag Büyükelçiliği olarak kiraladıkları yeni hizmet binasını teslim aldıklarını ve taşınma hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, haftalık videolu mesajında Prag Büyükelçiliği olarak kiraladıkları yeni hizmet binasını teslim aldıklarını ve taşınma hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

Çek Dışişleri Bakanlığından kiralanan yeni bina için Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, 
"Şanlı bayrağımıza yakışacak bir Büyükelçilik olarak hizmet vermesi için Çek Dışişleri Bakanlığından kiraladığımız yeni binamızı teslim alarak gerekli çalışmalara başladık. Anlaşmayı Çek Diplomatik Servis Genel Müdürü Büyükelçi Sayın Vladimír Zavázal ile imzaladık. Hazırlık çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından yeni binamıza taşınma müjdemizi sizlerle paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

Büyükelçilik olarak haftalık bir takım görüşme ve ziyaretlerini vatandaşlarla paylaşan Egemen Bağış'ın açıklamasının tam metni ise şöyle:

İyi Pazarlar 

Yılın son haftalarına gelmemize rağmen iş tempomuzun hızlanarak arttığı bir haftayı geride bıraktık. 

Çek Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Sayın Marketa Pekarova Adamova’nın Prag’da görev yapan Büyükelçiler ve Misyon şefleri onuruna verdiği yıl sonu davetine katılarak ev sahibi Meclis Başkanı başta olmak üzere tüm katılımcılarla gündemi değerlendirme imkanını bulduk.

Şanlı bayrağımıza yakışacak bir Büyükelçilik olarak hizmet vermesi için Çek Dışişleri Bakanlığından kiraladığımız yeni binamızı teslim alarak gerekli çalışmalara başladık. Anlaşmayı Çek Diplomatik Servis Genel Müdürü Büyükelçi Sayın Vladimír Zavázal ile imzaladık. Hazırlık çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından yeni binamıza taşınma müjdemizi sizlerle paylaşacağız.

Prag ziyaretleri kapsamında, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yüksel Ertan, Meclis Başkanı Sayın Mehmet Ali Yavuz ile yönetim kurulu üyeleri Sayın Hasan Lale ve Sayın Aydoğan Eren'i Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile Sefaretimizde ağırlayarak istişarelerde bulunduk. Heyetimizin kararlılığıyla Çorlu ve Prag arasında güzel işbirlikleri oluşacağına inanıyoruz. 

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ikili ticareti arttırma çabalarımıza destek veren işinsanlarımızdan Sayın Cengiz Sensivas’ı doğum gününde ağırlayarak kutladık ve fikir alışverişinde bulunduk. 

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Jan Lipavsky’nin Uluslararası İnsan Hakları Günü ve eski Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg’in 85. Yaş günü kutlaması vesilesiyle düzenlediği resepsiyona icabet ederek, eski dostumuz Bakan Schwarzenberg başta olmak üzere, meslektaşlarımız ve misafirler ile sohbet etme imkanı bulduk.


Otomotiv sektöründe önemli ticari girişimlere imza atarak ülkemizin dış ticaretine katkı veren iş insanlarımız Sayın Melik Kutluk, Sayın Rıdvan Uğur Yavuz ve Sayın Mehmet Kutluk’u Prag ziyaretleri kapsamında misafir ettik.

Erasmus+ projesi kapsamında Prag’a gelen, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Salih Kaygusuz başkanlığındaki Heyetimizi Sefaretimizde ağırlayarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Dünyaca ünlü Azeri Karete şampiyonu Rafael Aghayev’in Menejerliğini yapan Sayın Emine Rihova’yı misafir ederek fikir alışverişinde bulunduk.

30 Kasım 2022 tarihinde hayatını kaybeden Çin Halk Cumhuriyeti eski Devlet Başkanı Sayın Jiang Zemin’nin taziye defterini imzalamak üzere ÇHC’nin Prag Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, devletimizin ve milletimizin taziyelerini ilettik.

Avrupa turu kapsamında geldikleri Prag’ a gelen Ülkemizin sevilen tiyatro sanatçılarından Sayın Osman Doğan ve Menajer Sayın Sercan Akkaya’yı Sefaretimizde ağırladık.

Dekan Sayın Tomáš Šubrt başkanlığındaki, Çekya Yaşam Bilimleri Üniversitesi yöneticileri Sayın Jan Hučko, Sayın Sylvie Kobzev Kotásková ve Sayın Çağan Poyraz’ı Sefaretimizde misafir ederek iki ülke arasında eğitim işbirliği imkanlarını değerlendirdik.

Çek Cumhuriyeti'nin popüler dergisi Statuss dergisinin düzenlendiği özel etkinliğe katılarak, derginin sahibi ve genel yayın yönetmeni Sayın Viktoria Sion ve eşi Sayın Rene Sion başta olmak üzere sanat, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan misafirlerle fikir alışverişinde bulunduk.

Önümüzdeki hafta da yoğun geçecek. İkinci dünya savaşı sırasında birçok Türk Musevisi dahil binlerce insanın zulüm gördüğü Terezín kampında özel bir törenimiz olacak. Haftaya Pazar sizlere detaylarını arz etmek ümidiyle hepinize keyifli bir hafta sonu diliyoruz. Kalın sağlıcakla.