Seçim yasakları yarından itibaren başlıyor

Türkiye'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimler için artık geri sayım başladı. Yerel seçim öncesi Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları yarından itibaren başlayacak.

Seçim yasakları yarından itibaren başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi işliyor. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerden önce bazı seçim yasakları yarın başlayacak. Propaganda serbestliği 30 mahkum cumartesi saat 18.00'de seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da bitecek.

SEÇİM YASAKLARI YARIN BAŞLIYOR

YSK'nın açıkladığı seçim takvimine göre seçim yasakları Yarından itibaren başlıyor. Yasakların başlaması ile birlikte siyasi partiler ve bağımsız adaylar seçim Propaganda süreci sona Eren'e kadar reklam yoluyla ya da internet sitesi açarak yazılı veya sözlü Propaganda yapabilecek

Ancak yasakların başlamasıyla beraber Kamu hizmeti görülen bina ve Tesisler, genel yollar, mabetler, İlçe Seçim kurulularının gösterdiği meydanlar dışında toplu olarak sözlü Propaganda yapılması yasak olacak. Açık alanlarda da yine Güneşin batmasına müteakip 2 saatin sonunda itibaren güneşin doğmasına kadar toplu sözlü Propaganda yapılması yasaklanacak.

YSK'nın resmi internet sitesini ziyaret ederek seçim yasaklarına ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.