Ümit Özdağ CHP ile seçim öncesi yapılan gizli protokolü açıkladı

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ, seçim öncesinde CHP ile yapılan gizli Protokolü sosyal medya hesabından paylaştı.

Ümit Özdağ CHP ile seçim öncesi yapılan gizli protokolü açıkladı

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ, CHP'den cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimlerin ikinci turu öncesinde yaptıkları gizli Protokolü sosyal medya hesabından yayınladı. Protokolde yer alan maddeler arasında İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam 3 Bakanlığın Zafer partisine verilmesi dikkat çekti.

ÇOK KONUŞULAN GİZLİ PROTOKOLÜ PAYLAŞTI

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ Birgül CHP'nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 28 Mayıs seçimleri öncesinde yaptıkları gizli Protokolü sosyal medya hesabından yayınladı. Protokol sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşerken maddeler de oldukça dikkat çekti.

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ikinci turu öncesinde Ümit Özdağ ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmiş ve aralarında gizli bir protokol yapıldığı iddia edilmişti. İki parti arasında imzalanan bu protokol yeşil Sol Partinin de tepkisini çekmişti nokta Ümit Özdağ bugün sosyal medya hesabından o Protokolü yayınladı.

umit-ozdag-2.jpg

İŞTE GİZLİ PROTOKOLÜN MADDELERİ

Ümit Özdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı protokolün maddeleri şöyleydi:

"Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü" başlığı yer alan protokolde, "AK Parti hükümeti döneminde tamamen tahrip edilen devlet düzen ve kurumların, yeniden düzenlenmesinde aşağıdaki görev bölümü kapsamında işbirliği yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Protokolde yer alan maddeler şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam üç bakanlık,

Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.

Zafer Partisi'ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte karar alınacaktır.

Zafer Partisince deruhte edilen Bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecektir."