Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kuracak

İYİ Parti'den istifası ile çok konuşulan isimlerden olan Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurmaya hazırlanıyor. Mart 2024 yerel seçimler sonrası Parti kuracağını açıklayan Ağıralioğlu, kadrosunda kimlerin olacağını da duyurdu.

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kuracak

İYİ Parti'den istifa fazla sonrası çok konuşulan ve sık sık eski partisini eleştiren Yavuz Ağıralioğlu yerel seçimlerin ardından Parti kurmaya hazırlanıyor. Yazı yazarı İsmail Saymaz, Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partiye ilişkin bilgileri aktardı. Saymaz, “Ağıralioğlu, karşıtlık oluşturarak bölünmüş siyasi sistemin son kavgasını 14-28 Mayıs'ta verdiğine inanıyor” dedi.

PARTİNİN İSMİ NE OLACAK?

Yavuz Ağıralioğlu'ndan aldığı bilgileri aktaran İsmail Saymaz, henüz partinin isminin belirlenmediğini söyledi. Bu konuda Yavuz Ağıralioğlu'nun, Kendisiyle paylaştığı bilgileri aktaran İsmail Saymaz, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını söylediğini belirti.

SİYASETTE YENİ BİR MERKEZ OLACAK

Ağıralioğlu, İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada partisinin sağ ya da solda durmayacağını belirterek Cumhur ittifakı ya da millet ittifakına yakın olmayacaklarını söyledi. Ağıralioğlu, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyaset merkezinin sağı solu yok. Eski siyasetin parsellenmiş alanının ve ideoloji devrinin bittiğine inanıyorum” dedi.

Henüz kadro konusunda bir açıklama yapmayan Ağıralioğlu, liyakatsız popüler isimler yerine liyakatlı ve tanınmamış isimleri kadroya alacaklarını dile getirdi.