MALÇEP Hekimhan Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

Malatya Çevre Platformu Hekimhan Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri 21 Ocak 2021 tarihinde Hekimhan Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı ziyaret ettiler.

MALÇEP Hekimhan Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

İlk önce, Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş'ı makamında ziyaret eden MALÇEP Hekimhan Temsilciliği üyeleri, çevre platformunun kuruluş deklarasyonu, platformun ilkeleri ve çalışma programı hakkında bilgi verdiler. İlçe Kaymakamı Öztaş, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. "Tüm Malle" muhtarları ile istişare içinde olduklarını ve gelişmeler ile ilgili fikir alışverişi yaptıklarını belirtti.

Platform üyeleri, yöre halkının geçimini tarım ve hayvancılık ile sağladığına dikkat çekerek, rastgele maden ocaklarının açılmasına, siyanür ile altın aranmasına ve meraların kiralanmasına izin verildiği zaman geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan yöre halkına korkunç zararlar vereceğini belirttiler. Kaymakam Öztaş çevre halkının bu tür zararlara uğratılmaması için ilgili kurumlara gereken uyarıyı yapacaklarını belirtti.

Platform üyeleri daha sonra Hekimhan ilçe belediye başkanı Turan Karadağ'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Karadağ'a Platform'un oluşumu ve ilkeleri hakkında bilgi verildi. Başkan Karadağ siyanür ile altın aramaya, yeni maden ocaklarının açılmasına ve meraların 49 yıllığına kiralanmasına kesinlikle karşı olduklarını belirtti ve bu gibi durumlarda yöre halkının yanında olacaklarını bildirdi.

Bu olumlu görüşmelerin ardından, siyasi partilerin ilçe başkanları ile ziyaretler gerçekleştirildi. (AK Parti, CHP, İYİ PARTİ, MHP) Ziyaret edilen, siyasi partilerin ilçe başkanları da tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan yöre halkının rastgele maden aramalarından, siyanür kullanımından ve 49 yıllık mera kiralamalarından dolayı görecekleri her türlü zarara karşı olduklarını ve daima yöre halkının yanında olacaklarını bildirdiler.

MALÇEP Hekimhan Temsilciliği üyeleri TUM-HABERLER.COM'a yaptıkları açıklamada, gerçekleştirdikleri kurum ziyaretlerinin olumlu geçtiğini, bölge halkının ekonomik, sosyal ve sağlık alanlarında zarar görmemesi için aydınlatma çalışmalarını sürdürüeceklerini belirttiler.