Azerbaycan Kültür Bakanlığı müzik ve bilim vebinarı düzenledi

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından, 20 Ekim’de “Müzik ve Bilim” başlığı altında bir vebinar düzenlendi. Müzik ve Bilim başlıklı vebinara tum-haberler.com haber sitesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Ali Rıza Özkan, “Türklerde ve Türkiye’de Müziğin Dönüşümü - Halk Müziğinden Modern Müziğe” başlıklı bildirisi ile katıldı.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı müzik ve bilim vebinarı düzenledi

Azerbaycan Cumhuriyeti, Kültür Bakanlığı’nın 2021 yılının ikinci yarısı için tasarlanan çalışma planına göre düzenlenen vebinarın hedefi, müziğin insan beynindeki etkisini göz önüne alarak, zaman içerisinde müzik biliminin gelişim aşamalarına bakmak olarak açıklandı. İnsan düşüncesinin oluşumunda müziğin oynadığı önemli rolün anlaşılması, uygarlığın diğer konularını açıklığa kavuşturmaya da katkıda bulunacaktır.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı, Bilimsel-Metodik Uzmanlaşma Merkezi, Güzel Sanatlar Eğitim Şubesi metodisti Feride Kerimova’nın kolaylaştırıcılığında, Bilim Sekreteri Cavid Aliyev, Güzel Sanatlar Eğitim Şube Müdürü Fuad Sadıkov ve Araştırma-Geliştirme Şube Müdürü Sinan Talibov yaptıkları açılış konuşmalarında, Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın bu vebinarları düzenleme amaç ve hedeflerini açıkladılar.

Vebinara sunumlarıyla, Azerbaycan Milli Konservatuvarı Profesörü ve Sanat Bilimi Doktoru Abbasgulu Necefzade “Müzik üretiminde bilimsel araştırmaların rolü”, Azerbaycan Milli Konservatuvarı, Sümbül Müzik Koleji Müdiresi, Sanat Çalışmaları Felsefe Doktoru Sabina Mehdiyevaİnsan Beyninde Çalışmalar ve Soyut Düşünme”, tum-haberler.com haber sitesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Ali Rıza Özkan “Türklerde ve Türkiye’de Müziğin Dönüşümü - Halk Müziğinden Modern Müziğe”, Tatbiki Araştırmalar Başmetodisti, Felsefe Doktoru Saadet ŞirinovaMüzik Biliminde Besteci Yaratıcılığı Keşfetmek”, Gence şehri Telman Hacıyev Müzik Koleji Müdiresi Kahire Memmedova Nizami ve müzik”, Balaken şehri Bülbül Güzel Sanatlar Koleji Müdiresi Arife TağıyevaAzerbaycan müzik biliminde seslerin mucizesi”, Kürdemir Güzel Sanatlar Müdiresi Kendef Zülfükarlı “Çocuk müziği - Müzik okullarında Azerbaycan müziği öğretmek” başlıkları altında bildirilerini sundular.

Vebinara davet edilen uzmanların yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren sanatsal eğitim kurumlarının liderleri ve öğretmenleri katıldı.