Gelecek yıl Türk Konseyi’ne Kırgızistan başkanlık edecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadşr Caparov, önümüzdeki yıl Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) başkanlığının Kırgızistan’a geçeceğini açıkladı.

Gelecek yıl Türk Konseyi’ne Kırgızistan başkanlık edecek

“Kuruluşundan bu yana Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) aktif bir üyesiyiz ve faaliyetlerini her zaman destekledik.”

Açıklama, Türk TRT televizyonuna verdiği röportajda Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadşr Caparov’dan geldi.

Önümüzdeki yıl Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) başkanlığının Kırgızistan’a geçeceğini kaydetti: “TÜRKPA ve TÜRKSOY üyesi ülkelerin anlaşmaları ve dolayısıyla stratejileri var. Bu nedenle atılacak adımlar ile ilgili belli programlar bulunmaktadır. O programa göre çalışacağız. ”

Caparov, Türkiye ile Kırgızistan’ın her zaman kardeşçe ilişkileri olduğunu söyledi: “Hem Türkler hem de Kırgızlar bunu çok iyi biliyor. İki ülke arasındaki ilişkiler büyümeye devam edecek. Bu ilişkileri canlandıracağız. Çünkü bin yıllık ortak bir tarihimiz var. Bu nedenle Türkiye ve diğer Türk devletleri ile kardeşlik zemininde ilişkileri ilerletmek için çaba göstereceğiz.

Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Özbekistan ve Kırgızistan Türk Konseyi’nde temsil edilmektedir. Türkmenistan ve Macaristan organizasyonda gözlemci statüsüne sahiptir. Türkiye şu anda Türk Konseyi’ne başkanlık ediyor.