Kırgızistan Cumhurbaşkanı ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yapıyor

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bilgi Politikası Dairesi tarafından yayınlanan duyuruya göre, Kırgızistan'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 24-25 Şubat tarihlerinde Devlet Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini Rusya Federasyonuna gerçekleştirecek.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yapıyor

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dış politika departmanı başkanı Dastan Dyuşekeyev ziyareti ve tarihini bir basın duyurusu ile açıkladı.

Dyuşekeyev, ziyaretin içeriği ile ilgili olarak, Kırgızistan Cumhuriyeti’nin dış politikası, Rusya Federasyonu ile müttefik ilişkilerin ve stratejik ortaklığın daha da güçlendirilmesi, kapsamlı bir şekilde genişletilmesini ve geliştirilmesini gibi konuların görüşüleceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Devlet başkanları, ikili işbirliğinin bir dizi güncel meselelerinin yanı sıra, daha fazla gelişme ve etkili etkileşim kurma beklentilerini tartışacaklar.

Caparov'un Rusya ziyaretinde ayrıca Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ve Devlet Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin ile de ikili görüşmelerde bulunması planlanıyor.

Rusya iş dünyasının temsilcileri ve Rus üniversitelerinde okuyan Kırgız öğrencilerle de buluşma düzenlenecek.