Kırgızistan, Tacikistan sınırına geçici kısıtlamalar getirdi

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi (GKNB) Sınır Servisi Halkla İlişkiler ve Medya Departmanına göre, Tacikistan sınırında geçici kısıtlamalar getirildi.

Kırgızistan, Tacikistan sınırına geçici kısıtlamalar getirdi

“Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun 21 Mayıs 2021 tarih ve 12-r sayılı kararına göre, Tacikistan vatandaşları için Kırgızistan topraklarından giriş / çıkış, kalış, hareket ve transit geçişlerde geçici kısıtlamalar getirildi, Kırgız-Tacik kesiminde bulunan Kulundu-Avtodorozhny, Kairagach-Avtodorozhny, Kyzyl-Bel-Avtodorozhny, Bordebo-Avtodorozhny ve Karamyk-Avtodorozhny kontrol noktalarında Tacikistan Cumhuriyeti'ne / Tacikistan Cumhuriyeti'nden mal ve araç geçişine getirilen kısıtlamalar Devlet sınırının ”mesajı yazıyor.

İstisnalar şunlardır:
- Kırgızistan ve Tacikistan diplomatik misyonlarının çalışanları ve aile üyeleri;
- Kırgız Cumhuriyeti yetkili makamlarının onayı ile önceden yabancı devletlerin, uluslararası kuruluşların ve aile üyelerinin diplomatik misyonlarının çalışanları ile Kırgızistan ve Tacikistan yetkilileri.

Aynı zamanda Tacikistan topraklarında bulunan Kırgızistan vatandaşları Kırgızistan'a dönebilir ve Kırgızistan topraklarında bulunan Tacikistan vatandaşları da Kırgız-Tacik devlet sınırındaki kontrol noktalarından Tacikistan'a gidebilir.

Epidemiyolojik durum nedeniyle Tacikistan Cumhuriyeti vatandaşlarının Kırgız Cumhuriyeti'ne giriş kısıtlamalarının 2020 yılında Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti'nin 17 Mart 2020 tarih ve 84-r sayılı emri uyarınca yeniden getirildiğini hatırlatırız.