Kırgızistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Caparov basın toplantısı düzenledi

Kırgızistan’da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sadır Caparov, ülkedeki sorunları çözmek için 1-2 yılın yeterli olmadığını belirterek "Siyasi istikrarın sağlanması halinde Kırgızistan'ı ekonomik krizden 3-4 yılda çıkaracağım." dedi.

Kırgızistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Caparov basın toplantısı düzenledi

Caparov, başkent Bişkek'te düzenlediği basın toplantıda seçmenlerine teşekkür etti.

Son 30 yılda yolsuzluğun her alana kök saldığını dile getiren Caparov, yolsuzlukla mücadelede herkesin elini taşının altına koyarak devlete destek olması gerektiğini vurguladı.

ESKİ İKTİDARLARIN HATALARINI TEKRAR ETMEYECEĞİZ

Seçmenin kendisini yolsuzlukla mücadele etmesi için göreve getirdiğini kaydeden Caparov, "Eski iktidarların hatalarını yapmayacağız. Siyasi baskılardan uzak duracağız. Hukukun üstünlüğünü ihlal edenlere göz yummayacağız." ifadelerini kullandı.

Caparov, ülkedeki sorunları çözmek için 1-2 yılın yeterli olmadığını belirterek "Siyasi istikrarın sağlanması halinde Kırgızistan'ı ekonomik krizden 3-4 yılda çıkaracağım." diye konuştu.

Seçim yarışına giren cumhurbaşkanı adaylarına ve kendisi aleyhine karalama kampanyası yürütenlere karşı kin ve nefret duygusu içinde olmadığını ifade eden Caparov, amacının ülkesinin kalkındırmak, birlik ve beraberlik sağlamak olduğunun altını çizdi.

Caparov, AA muhabirinin Türkiye ile ilişkilerdeki beklentileriyle ilgili sorusuna, "Türkiye ile ilişkilerimizi bugünkünden daha güçlü kılmaya ve üst seviyelere taşımaya çaba sarf edeceğiz." yanıt verdi.

ERDOĞAN CAPAROV'U TEBRİK ETTİ

Bu arada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Caparov'a bir kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı,

Ülkenizde 10 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen erken seçimler neticesinde dost ve kardeş Kırgız halkının teveccühüyle Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmeniz dolayısıyla Zat-ı Devletlerini Milletim ve şahsım adına samimiyetle tebrik ediyor, seçimlerle eşzamanlı olarak düzenlenen halkoylamasının sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kırgız Cumhuriyeti Anayasası çerçevesinde, kapsayıcılık ve toplumsal uzlaşı temelinde gerçekleştirilecek müteakip Parlamento seçimlerine ülkeyi götürecek süreçte üstlendiğiniz bu önemli vazifede kolaylıklar diliyorum.

Bu vesileyle, stratejik ortak olan ülkelerimiz ve kardeş halklarımız arasındaki yakın dostluk bağlarından güç alan ilişkilerimizi ve işbirliğimizi daha da geliştirmek için birlikte çalışmaya hazır olduğumu ifade ediyor, Zat-ı Devletlerine ve dost Kırgız halkına huzur ve esenlikler dileklerimi sunuyorum.

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı