Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.

Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Müzakerelerin başlamasından önce Elbasy ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Nazarbayev Merkezinde sunulan sergileri inceledi.

Nursultan Nazarbayev görüşmede Sadır Caparov’u Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı görevine seçildiği için tebrik etti.

“Sizi Kazakistan’a davet ediyorum. Kırgızistan halkı seçimlerde size büyük bir güven ifade etti. Halkınız için parlak bir gelecek inşa etmede başarılar dilerim” dedi Kazakistan’ın Birinci Cumhurbaşkanı.

Elbasy, bağımsızlık yıllarında kardeş ülkeler arasında sağlanan yüksek düzeyde iş birliği ve ortaklığa dikkat çekti.

Ayrıca Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanları arasında bugün yapılan görüşmelerin etkinliğini vurgulayarak, iş bağlantılarının daha da geliştirilmesinin ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine işaret etti.

Buna karşılık, Sadır Caparov, Kazakistan’ın Birinci Cumhurbaşkanı’na iki halk arasındaki ilişkileri kurma ve güçlendirme yararına yaptığı yaratıcı çalışmalar için şükranlarını ifade etti.

“Size sadece Orta Asya’nın lideri olarak değil, aynı zamanda dünya çapında yetkili bir politikacı olarak da saygı duyuyorum. Halklarımız arasındaki dostluğun ve iş birliğinin güçlendirilmesine büyük katkı sağladınız” dedi Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı.