Özbekistan ve Pakistan liderleri çevrimiçi zirve yapacak

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, önümüzdeki hafta Pakistan Başbakanı İmran Han ile çevrimiçi bir zirveye ev sahipliği yapacak.

Özbekistan ve Pakistan liderleri çevrimiçi zirve yapacak

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bilgilendirme Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Pakistan Başbakanı İmran Han’ın çevrimiçi bir zirvesi önümüzdeki hafta yapılacak.

Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın basın sekreteri Şerzod Asadov konuya ilişkin açıklamayı Cuma günü basına duyurdu.

Asadov, yaptığı açıklamada ”Özbekistan ve Pakistan ortak bir tarih ve din, benzer bir kültürle birbirine bağlıdır. Son yıllarda halklarımız arasındaki dostluk bağları güçleniyor. Pandemiye rağmen, farklı seviyelerdeki temaslar ve alışverişler aktif olarak devam ediyor” vurgusu yaptı.

Asadov, ayrıca önümüzdeki görüşmelerde, Orta ve Güney Asya’yı birbirine bağlayacak etkili bir ulaşım ve iletişim altyapısının oluşturulması da dahil olmak üzere, iki ülke arasında gelişen ticaret, ekonomi ve yatırım işbirliği konularının tartışılacağını söyledi.

2020’nin sonunda iki ülke arasındaki ticaret 123 milyon doları aştı. Basın sekreteri, Özbekistan’ın Pakistan ile ticaret, ekonomi, nakliye ve lojistik işbirliğini geliştirmekle ilgilendiğini vurguladı.