Özbekistan'da sivil toplumun gelişimini USAID destekliyor

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ile Özbelistan hükümet yetkilileri arasında iki günlük "Yasal Reformlarda Hükümet ve Sivil Toplum Arasında İşbirliği" konferansını bugün başladı.

Özbekistan'da sivil toplumun gelişimini USAID destekliyor

Konferans, Özbekistan'da hukukun üstünlüğünün sağlanmasında hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini geliştirmek için deneyim alışverişinde bulunmak ve öneriler geliştirmek üzere Parlamento, devlet kurumları ve sivil toplumdan 70 temsilciyi bir araya getiriyor.

Konferans, Özbekistan'da sivil toplum için elverişli ortamın geliştirilmesine ve sivil toplumun yasama sürecine katılımının artırılmasına odaklanan ulusal mevzuatı ve yasama girişimlerini tartışmak için bir platform görevi görüyor. Ayrıca etkinlik, sivil toplum kuruluşlarının sosyal ortaklık, kamu kontrolü ve gönüllülük alanlarında daha fazla katılımı için ortak yaklaşımlar geliştirme fırsatı sunuyor.

USAID Özbekistan Misyonu Demokrasi ve İdare Ofisi Direktörü Dana Beegun, "USAID, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve herkes için adalete erişimi ilerletme çabalarını Hükümet ile birleştirmekten gurur duyuyor" dedi. “Bugünkü olay, devlet kurumları tarafından tüm Özbekistan vatandaşları için daha iyi bir gelecek yaratma çabasında yararlı, tam teşekküllü bir ortak olarak algılanan büyüyen ve yetenekli bir sivil toplumun varlığını gösteriyor” diye ekledi.

USAID'in Yasal Reform Programı, Özbekistan'ın hukukun üstünlüğü ilkelerinin daha da geliştirilmesini sağlama, hukukçuların ve eğitim kurumlarının kapasitesini geliştirme, vatandaşların adalete erişimini geliştirme, sivil toplum için yasal çalışma ortamını iyileştirme, cinsiyet eşitliğini geliştirme ve toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirme çabalarını desteklemektedir. daha sağlıklı yatırım ortamı.