Özbekistan’ı 1,5 milyon turist ziyaret etti

Devlet Turizm Komitesi Başkanı Aziz Abdukhakimov, geçen yıl 1,5 milyon yabancı turistin Özbekistan’ı ziyaret ettiğini, kendilerine 261 milyon dolar değerinde hizmet verildiğini söyledi. İç turizm rakamları 1,8 milyona ulaştı. Bu yıl 1,7 milyon yabancının gelmesi bekleniyor ve yerli turist sayısı ise 7,5 milyona çıkarılacak.

Özbekistan’ı 1,5 milyon turist ziyaret etti

Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Devlet Turizmi Geliştirme Komitesi Başkanı Aziz Abdukhakimov, 9 Ocak’ta Enformasyon ve Kitle İletişimi Ajansı’nda düzenlenen brifingde, turizm sektörünün 2020 yılı göstergeleri ve 2021’in görevleri hakkında konuştu.

Koronavirüs salgınının neden olduğu küresel kriz sonucunda turizm en çok etkilenen sektörlerden biri haline geldi. 2020 yılında [ülke] toplam 1 milyon 504 bin yabancı turist aldı. Aynı zamanda 261 milyon dolar turizm hizmeti verildi, – dedi.

Devlet Turizm Komitesi Başkanı, 2021’de yurt dışından 1,7 milyon turist çekmek için özel planlar geliştirildiğini vurguladı. Turizm hizmetleri ihracatının 370 milyon dolar değerinde olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Aziz Abdukhakimov da iç turizm istatistiklerini açıkladı. Kendisine göre geçen yıl 1,8 milyon kişi için yurt içi geziler düzenlendi ve bu yıl bu sayının keskin bir şekilde 7,5 milyon turiste çıkması bekleniyor.