Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a kılıç hediye etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni göreve seçilen ve ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yapan Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov’a bir kılıç hediye etti.

Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a kılıç hediye etti

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov konuyla ilgili bilgiyi Kırgız televizyon kanalında açıkladı ve hediye edilen kılıcın fotoğraflarını da paylaştı.

Televizyon konuyla ilgili haberinde “En ilginç olanı, Vladimir Vladimiroviç’in Sadır Nurgocoeviç’e değerli metallerle süslenmiş bir kılıç şeklinde armağanıydı. Başkan'ın protokolü hediyeleri her zaman özenle hazırlar. Her kişi için ayrı ayrı önceden hazırlanır. Bu, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının birbirlerine silah bağışladığı tarihi bir an” ifadelerini kullandı.

Sadır Capapov’un Rossiyskaya Gazeta ile yaptığı röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir kılıç sunduğunu söylediği de haberde ayrıca vurgulandı.

Caparov'un Rus gazetesine verdiği mülakatta şu ifadeleri yer aldı: “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hediye olarak güzel bir kılıç getirdim. Bu kılıç Kırgızistan’da çok iyi ustalar tarafından yapıldı ”dedi.

Kırgızistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ilk yurt dışı ziyaretini 24-25 Şubat’ta Vladimir Putin ile görüştüğü Rusya’ya yaptı.