Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda Özbekistan'da

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Kohir Rasulzoda başkanlığındaki bir Tacikistan heyeti Özbekistan’a geldi.

Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda Özbekistan'da

15 Mayıs’ta Tacik heyeti, Özbekistan ile Tacikistan arasında Hükümetlerarası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun 8. toplantısına katılacak.

Özbekistan Başbakanı basın servisine göre, Hükümetlerarası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısının ardından bir takım belgelerin imzalanması planlanıyor.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI KABUL ETTİ

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevkat Mirziyoyev, bir çalışma ziyareti için Taşkent’te bulunan Tacikistan Başbakanı Kokhir Rasulzoda’yı kabul etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda çok yönlü pratik işbirliğinin daha da genişletilmesi, Özbek-Tacik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve stratejik ortaklık konuları ele alındı.

Kohir Rasulzoda, toplantıda Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’dan içten selamlarını ve en iyi dileklerini sundu.

Mirziyoyev ve Rasulzoda ayrıca ticaret, makine mühendisliği, enerji, madencilik, tarım, tekstil endüstrisi, ulaştırma, turizm ve sağlık alanlarında gelecek vaat eden projelerin hayata geçirilmesi konularını görüştü.

Basın ofisi, “Bölgesel ve ticari düzeyde aktif temasların yanı sıra kültürel ve insani değişim programlarının da sürdürülmesine karar verildi” dedi.

Tacikistan Başbakanı, yaklaşan devlet liderlerinin zirvesini birlikte kapsamlı bir şekilde hazırlamak ve ülkeler arasında tam ölçekli ortaklığın derinleşmesini sağlamak için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.