Türkmenistan, Hazar kıyılarını vatandaşlarına açıyor!

Türkmenistan, bölgedeki ve dünyadaki olumsuz epidemiyolojik durum nedeniyle daha önce kapatılan Hazar Denizi kıyılarını, bu yıl 1 Haziran – 15 Eylül tarihleri ​​arasında vatandaşların dinlenmesine açacağını açıkladı. Video bağlantısı aracılığıyla yapılan bir hükümet toplantısında karar verildi.

Türkmenistan, Hazar kıyılarını vatandaşlarına açıyor!

Türkmenistan Sağlık ve Tıp Endüstrisi Bakanı, Türkmenistan’ın hastalıkların yayılmasıyla mücadele acil durum komisyonunun Hazar Denizi’nin Türkmen kıyısındaki ulusal turizm bölgesi Avaza’da yaz tatili organizasyonunu görüştüğünü söyledi.

Bakana göre, bu yıl 1 Haziran – 15 Eylül tarihleri ​​arasında Hazar kıyılarında tatil geçirmeye ve 2 Haziran – 26 Ağustos tarihleri ​​arasında ülkenin sağlık merkezlerinde çocuklar için dinlenmeye karar verildi.

Bakan ayrıca, ortaya çıkan sorunları bir an önce çözmek için bir yönetim merkezi oluşturmanın yanı sıra, Hazar Denizi’nin Türkmen kıyısındaki belirli yerlerde su, hava ve toprak örneklerinin kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesini önerdi.

Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, yaz sezonunda vatandaşların uygun şekilde dinlenebilmesi için Avaza’daki sağlık ve rekreasyon merkezlerinin kapsamlı bir şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.