İnstagram’dan dünya çağında bir kriz! Kesintiler yaşandı

Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan İnstagram dün akşam saatlerinde kesintiye uğradı!

İnstagram’dan dünya çağında bir kriz! Kesintiler yaşandı

İnstagram’dan dünya çağında bir kriz! Kesintiler yaşandı Sosyal medya uygulamalarının başında yer alan en popüler uygulamalardan İnstagram ile ilgili dün akşam saatlerinde Çevrimiçi izleme hizmeti DownDetector’e 200 binin üzerinde rapor bildirildi. Konu hakkında İnstagram sözcüsü açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Birçok kişinin İnstagram’a erişimi konusunda sorun yaşadığının farkındayız. Tüm sorunları çözebilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraşıyoruz. Yaşadığınız bu rahatsızlıktan dolayı sizlerden özür dileriz.”

insta.png

YAKLAŞIK 2 SAAT SONRA NORMALE DÖNDÜ

İnstagram’ın yaşadığı kesinti yaklaşık 2 saatlik bir mücadelenin ardından normal akışına geri döndü ve kullanıcılar tüm sorunun çözülmesinin ardından rahatça İnstagram’ı kullanmaya başladı. Yaşanan 2 saatlik kesintiden ise binlerce kişi etkilenmişti.

instag.png

EKİM 2021’DE EN BÜYÜK KESİNTİ YAŞANDI

Meta çatısı altında bulunan Facebook, Instagram ve WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda Ekim 2021 tarihinde birkaç saatlik kesinti ile tarihin en büyük küresel kesintilerinden birini yaşamış oldu. Dün akşam İnstagram’da oluşan kesinti Meta’nın yan kuruluşları Facebook ve Whatsapp gibi uygulamaları etkilemedi.

Dünya üzerinde milyonlarca vatandaş İnstagram’ı aktif bir şekilde kullanılmaktadır ve her geçen gün aktif gün sayısı giderek artmaya devam ediyor.