İstanbul’da fay hattına en yakın semtler hangileri?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen korkunç iki depremin ardından büyük İstanbul depremi gündemde! İstanbul’da fay hattına yakın semtler açıklandı!

İstanbul’da fay hattına en yakın semtler hangileri?

Kahramanmaraş ve İstanbul bölgelerinde yıllardan beri sözü edilen deprem konusu bulunuyor. 11 gün önce Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki korkunç deprem meydana geldi! Şimdilerde ise gündemde büyük İstanbul depremi yer alıyor!

Birçok uzmanın uzun yıllardır bahsettiği iki bölgede çok büyük depremler yaşanabileceği aktarıldı. Bu sözü edilen bölgelerden biri 12 gün önce Kahramanmaraş’taki fay hattının çok şiddetlenmesi ile iki büyük yıkıcı depremle yıkıldı! Bu olayın ardından ülkece gözler büyük İstanbul depremi için uzmanların aktaracağı bilgilere çevrildi!

UZMANLAR ANLATTI

Deprem uzmanlarından Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, katıldığı bir televizyon programında büyük İstanbul depremi hakkında merak edilen ve sıkça soruları yanıtladı. Ardından Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’da fay hattına yakın olan semtleri açıkladı! bakın hangi semtler fay hattına yakın?

ist.png

FAY HATTINA YAKIN OLAN SEMTLER

Şengör’ün açıklamalarına göre fay hattına yakın olan semtler; Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Samatya, Yedikule, Fenerbahçe, Kartal, Tuzla ve Adalar’dır.