Türkiye’nin ilk uzay yolcularının isimleri belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’te açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te önemli açıklamalarda bulundu. Heyecanlı gelişmelerin duyurulduğu TEKNOFEST’te Türkiye’nin ilk uzay yolcularının isimleri açıklandı. Bu isimler Erdoğan tarafından bizzat duyuruldu.

Türkiye’nin ilk uzay yolcularının isimleri belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’te açıkladı

İstanbul'da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’e ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahnede önemli açıklamalara yer verdi. Heyecanlandıran açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcularını da bizzat açıkladı. Uzaya gönderilecek 2 ismin belirlendiğini aktaran Erdoğan, ilan ettiği 2 ismi sahneye davet etti. İşte tüm detaylar…

TÜKİYE’NİN İLK UZAY YOLCULARI BELLİ OLDU

TEKNOFEST bu yıl da coşkulu başladı. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar geldi. Türkiye’nin ilk uzay yolcularının belirlendiğini duyuran Erdoğan, sahneden ilan ettiği 2 ismi yanına davet etti. Bu kapsamda 1 asil, 1 yedek yolcu tespit edildi.

turkiye-nin-ilk-uzay-yolcularinin-isimleri-belli-oldu-cumhurbaskani-erdogan-teknofest-te-acikladi.jpg

UZAY YOLCULARI TANITILDI

Türkiye’nin ilk uzay yolcuları TEKNOFEST’te tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye davet ettiği Alper Gezeravcı ile Cihangir Atasever’i tanıttı. Ülkemizin ilk uzay yolcularından Alper Gezeravcı asil, Cihangir Atasever ise yedek olacak. Sahneden heyecanlandıran sözlere yer veren Erdoğan, ‘Bizim yanımızda TEKNOFEST kuşağı oldukça Allah’ın izni ile müjdeler hiç bitmeyecektir. 1 yedek, 1 asil yolcumuzu tespit ettik. Uzay yolcumuz, ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi.’ dedi.

turkiye-nin-ilk-uzay-yolcularinin-isimleri-belli-oldu-cumhurbaskani-erdogan-teknofest-te-acikladi-001.jpg

SAHNEDEN BİZZAT TANITTI

Uzay yolcularını sahneye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzya İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever.’ ifadeleriyle uzay yolcularını tanıttı.