WhatsApp’ta bunu yaşayanlar dikkat etsin! Büyük sorun yaratabilir

Dünyada en yaygın olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinde karşılaşılan bir soruna dair uyarı yapıldı. Bu sorunla karşılaşan kişilerin dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

WhatsApp’ta bunu yaşayanlar dikkat etsin! Büyük sorun yaratabilir

Dünyada en yaygın olan uygulamalardan birisi WhatsApp için tüm kullanıcıları ilgilendiren bir nokta belirtildi. Özellikle Türkiye’de çok yaygın olarak kullanan uygulamada bir soruna parmak basıldı. Bilgisayar üzerinden de WhatsApp yazışmasını mümkün kılan uygulamada o noktaya dikkat.

QR KOD OKUMA SORUNU

WhatsApp’ın bilgisayar, notebook ve benzeri cihazlara da bağlanarak yazışmaların görüntülenmesini sağlayan QR okutulması işlemi akıllara bazı sorun yaratabilecek noktaları getirdi. Özellikle güvenlik noktasında problem olarak görülen QR okuma sorununa dikkat çekildi.

WHATSAPP WEB GÜVENLİK PROBLEMİ

WhatsApp Web hem tarayıcı üstünden hem de uygulaması yüklenerek kullanılabilen bir özelliğe sahip. Kullanıcılardan sık sık bununla ilgili gelen bağlantı hatalarında güvenlik açığı oluştuğu iddiası ortaya atıldı. Bu da WhatsApp Web kullanımı sık olan kişileri endişelendirdi. QR kod okuma taranmasında zayıf internet ve “Tamam” butonuna basılmış olmaması bir sorun olduğunu gösteriyor.

whatsapta-bunu-yasayanlar-dikkat-etsin-buyuk-sorun-yaratabilir.jpg

ÇÖZÜM OLARAK ADIM ADIM YAPILMALI

Çözüm olarak ise WhatsApp Web kurulumunu yapmadan önce bilgisayardan tamamen kaldırarak ve telefondan tüm cihazlardan çıkış sağlayarak tekrar yinelenmesi gerekiyor. Ayarlardan bağlı cihazlar kaldırıldıktan sonra WhatsApp Web kurulumunu yalnızca kendi cihazınıza tamamlamanız gerekmektedir.