ABD’nin üssüne füze saldırısı

İran medyası, ABD'nin Irak'ta bulunan Ayn al-Esad askeri üssüne sabah saatlerinde bir saldırı meydana geldiğini açıkladı.

ABD’nin üssüne füze saldırısı

Tarafların 2015 yılında P5+1 ülkeleriyle imzalanan anlaşmada uzlaşma sağlayamamasının ardından paralel olarak büyüyen gerilimde askeri saldırılar yaşanmaya başladı.

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla şafakta ABD ordusunun havadan İran’ın Suriye’deki askeri güçlerine düzenlenen saldırı sonrasında bugün de ABD’nin Irak’taki Ayn Al-Esad askeri üssüne bir saldırı oldu.

İran medyasında yer alan haberlere göre Irak’ın batısındaki El-Anbar’da bulunan Ayn Al-Esad’a sabah saatlerinde füzelerle saldırı düzenlendi. Shafaq News, bölgedeki güvenlik güçlerine dayandırdığı haberde askeri üssü dört adet Katyusha füzesi isabet ettiğini iddia etti.

Katar merkezli El-Cezire ise Irak güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde ABD’nin askeri üssünün yakınlarında 10 füze düştüğünü belirtti.

Reuters: Ölen ya da Yaralanan Yok

Öte yandan Irak’ın resmi haber ajansı da saldırıyı doğruladı. Yerel basın, ABD’nin askeri üssü kapattığını ve Ayn- Al Esad askeri üssündeki gözcüleri geri çektiğini ifade etti.

Reuters’a konuşan kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Papa’nın Ziyaretinden Önce

Irak’ta bu ay gerçekleşen ikinci kez füze saldırısı Katolik’lerin ruhani lideri Papa Francis’in Cuma günü Irak’ı ziyareti öncesi yaşandı.

Irak ordusundan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre ABD’nin önderliğindeki İslam Devleti militan örgütü ile mücadele koalisyonu tarafından kullanılan hava üssüne 13 füze fırlatıldı. Irak’ın kuzeyindeki ABD güçlerine 16 Şubat’ta yapılan başka bir füze saldırısında bir sivil taşeron hayatını kaybetmiş, bir ABD askeri yaralanmıştı.